13:02 21.07.2021

"Велике будівництво" створило понад 200 тис. робочих місць у період коронакризи - заступник голови ОП з питань економіки

2 хв читати
"Велике будівництво" створило понад 200 тис. робочих місць у період коронакризи - заступник голови ОП з питань економіки

Президентська програма "Велике будівництво" в період коронакризи забезпечила роботою понад 200 тис. працівників: робітників, проектувальників, фахівців із реконструкції шкіл, садочків, лікарень і стадіонів, повідомила заступник керівника Офісу президента з питань економіки Юлія Свириденко на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, вона відзначила результати інших програм підтримки, які впровадила держава під час боротьби з пандемією.

За її словами, 95 тис. безробітних змогли пройти минулого року курси в Державній службі зайнятості та практично кожен знайшов роботу. Державну допомогу змогли отримати також близько 400 тис. працівників підприємств, де був скорочений робочий день.

"У середньому допомога була 7,5 млн грн, а загалом на цю програму держава витратила майже 3 млрд грн - це наша програма з часткового безробіття", - зазначила заступник глави ОП.

Свириденко розповіла, що програмою "8 тисяч" для підприємців, які втратили доходи, коли населені пункти перебували в "червоній" зоні, скористалися понад 480 тис. ФОПів і працівників малих підприємств минулого року та 340 тис. - 2021-го. Інша програма - "Доступні кредити 5-7-9%" - допомогла малому й середньому бізнесу отримати позики під низькі відсотки.

"Цю можливість реалізували понад 12,5 тис. підприємств у сільському господарстві, торгівлі, готельному та ресторанному бізнесі, а також у промисловості. І ми впевнені, що ці компанії не тільки зберегли, а вже і створили робочі місця для майже 20 тисяч нових працівників", - сказала Свириденко.

Раніше заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявляв, що у 2021 році за програмою "Велике будівництво" планується побудувати та відремонтувати 6,5 тис. км доріг і 245 штучних споруд. Також здадуть в експлуатацію 95 шкіл, 70 дитячих садків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 прийомних відділень, а за проектом "Велика реставрація" за три роки буде відновлено 150 культурних пам'яток.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА