18:49 24.05.2021

Поліграфкомбінат "Україна" блокує обмін 6 млн акцизних марок для алкогольних напоїв на нові - ЄБА

1 хв читати
Поліграфкомбінат "Україна" блокує обмін 6 млн акцизних марок для алкогольних напоїв на нові - ЄБА

Поліграфічний комбінат "Україна" всупереч покладеним на нього урядом зобов'язанням відмовляється забезпечити видачу нових марок акцизного податку для алкогольних напоїв замість повернутих марок старого зразка, повідомила Європейська Бізнес Асоціація.

"Як повідомляють представники Комітету з питань імпорту та торгівлі алкогольними напоями Європейської Бізнес Асоціації, на сьогодні безоплатну видачу нових марок акцизного податку взамін повернутих попереднього зразка фактично не було забезпечено", - стверджує асоціація в релізі в понеділок.

За оцінками експертів ЄБА, кількість невиданих акцизних марок нового зразка досягає 6 млн, що у грошовому еквіваленті перевищує 1 млн грн.

В асоціації нагадали, що минулого року Кабінет Міністрів України впровадив нові види марок акцизного податку для вітчизняних та імпортних алкогольних напоїв постановою №74.

"При цьому була передбачена процедура обміну марок старого зразка на нові – уряд зобов’язав Поліграфічний комбінат "Україна" виготовити, провести безоплатний обмін та доставку до 31 серпня 2020 року нових марок акцизного податку продавцям марок відповідно до кількості прийнятих від них для знищення марок попереднього зразка", - пояснила ЄБА.

З проханням врегулювати ситуацію бізнес-асоціація звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА