17:24 18.05.2021

Криклій передасть своєму наступникові план-проспект щодо роботи з галуззю

2 хв читати
Криклій передасть своєму наступникові план-проспект щодо роботи з галуззю

Міністерство інфраструктури Владислава Криклія передасть для нового міністра і його команди Transition book (план-проспект щодо роботи з галуззю), повідомив Криклій під час виступу перед Верховною Радою у вівторок.

"Вважаю, що це хороша розпочата практика, коли наступникам передають звіт про те, що зроблено, в якому стані й де треба "дотиснути", щоб було зроблено для країни ще більше", - сказав він.

Говорячи про кроки, які, на його думку, має здійснити його наступник для реформування "Укрзалізниці", Криклій зазначив, що, по-перше, це питання справедливих тарифів, оскільки "неможливо спостерігати, як зростає вартість ресурсів на міжнародних ринках, а тарифи, водночас, залишаються такі самі".

Крім того, Криклій зазначив, що необхідно масштабувати проект щодо приватної тяги на залізниці.

"В "Укрзалізниці" є своя відповідальність, де держава має залишати за собою стратегічні функції, але повинні з'являтися й інші гравці. Де була демонополізація - завжди покращується клімат", - сказав він.

Криклій також наголосив, що в жодному разі не можна допустити дефолту "УЗ", й тому треба залучати міжнародних партнерів для того, щоб отримувати нормальне "прозоре" фінансування за низький відсоток і реструктурувати ті борги, які тягнуть компанію вниз.

Важливим питанням для "УЗ" він також назвав оновлення рухомого складу.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала подання про звільнення Владислава Криклія з посади міністра інфраструктури України. Відповідне рішення підтримали 284 народні депутати.

Владислав Криклій обіймав посаду глави Мінінфраструктури з серпня 2019 року. Він входив до складу уряду за прем'єр-міністра Олексія Гончарука, а потім - до Кабміну Дениса Шмигаля.

У липні 2019 року Криклія було обрано народним депутатом за виборчим списком "Слуги народу". З 2015 року він очолював головний сервісний центр МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА