18:32 22.02.2021

ФДМ сподівається провести аукціон із продажу ОПЗ у II пол.-2021 - голова Фонду

2 хв читати
ФДМ сподівається провести аукціон із продажу ОПЗ у II пол.-2021 - голова Фонду

 Фонд держмайна (ФДМ) України спільно з радником завершив три етапи підготовки до приватизації "Одеського припортового заводу" (ОПЗ) із п'яти, сподівається провести продаж до кінця року, повідомив голова ФДМ Дмитро Сенниченко агентству "Інтерфакс-Україна"

"Після того як Верховна Рада розморозила можливість продовжувати роботу, перейшли до четвертого етапу. Дуже сподіваємося, що в другій половині 2021 року відбудеться цей аукціон", - сказав Сенниченко під час підписання меморандуму про співпрацю ФДМ з Ukraineinvest у Києві в понеділок.

За його словами, наразі тривають переговори між НАК "Нафтогаз України" та ОПЗ, який заборгував йому понад 2 млрд грн за газ. Фонд сподівається досягти згоди, незважаючи на взаємні суди.

Говорячи про "Об'єднану гірничо-хімічну компанію" (ОГХК), яка мала відкривати "велику приватизацію" у 2021 році, Сенниченко сказав, що аукціон із цього об'єкта все ще стримується забороною з боку Верховної Ради.

"Уряд має затвердити роботу радника і ФДМ, стартову ціну і постприватизаційні умови. Це буде стартова ціна в кілька мільярдів гривень. Постприватизаційні умови ми сформулюємо якісно - щоб не обмежувати конкуренцію, але, з іншого боку, щоб у порядку були соціальні й екологічні умови", - додав голова Фонду.

При цьому він зазначив, що вся проведена ФДМ у 2020 році робота стане неактуальною, якщо Верховна Ради не зніме заборону на аукціони "великої приватизації". За словами Сенниченка, в такому разі підготовлена спільно з Держгеонадрами та Мінекології інформація про підприємство і його запаси застаріє, надалі доведеться заново залучати радників і вести підготовку до приватизації бюджетним коштом.

Голова Фонду нагадав, що підготовка продажу ОГХК тривала протягом року за участю радника "BDO корпоративні фінанси" з участю Baker&McKenzie.

Як повідомлялося, ФДМ у плані приватизації-2021 задекларував аукціони з продажу ОГХК, ОПЗ, єдиних майнових комплексів ДП "Завод "Електроважмаш" і "Вугільна компанія "Краснолиманська", а також ПрАТ "Президент-готель", якщо буде знято законодавчу заборону на проведення аукціонів з їх продажу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА