07:43 22.01.2021

ЄБА пропонує продовжити термін реалізації Нацплану скорочення викидів на 5 років

2 хв читати
ЄБА пропонує продовжити термін реалізації Нацплану скорочення викидів на 5 років

Реалізацію Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок (НПСВ) і терміну виконання відповідної Директиви ЄС №2010 / 75 необхідно продовжити до 1 січня 2038 року, оскільки виконати його у встановлені терміни - до 2028-2033 рр. практично неможливо, заявила Європейська бізнес асоціація (ЄБА).

"Ми повинні поставити себе на місце інвестора, який підтримав державу в необхідності модернізації енергетичної системи, і розраховував на запропоновану нею (державою - ІФ) ж фінансову підтримку. Замість цього ми спостерігаємо ситуацію, заручниками якої стали всі українці. Нам необхідно якомога швидше відновити діалог з виходу з цієї кризи, поки ще не пізно", - наводиться в повідомленні на сайті ЄБА коментар координатора Комітету екології та сталого розвитку Ольги Бойко.

В ЄБА оцінюють необхідні інвестиції для реалізації НПСВ в EUR4,1 млрд, з яких 82% - у 2021-2027 рр., і вважають практично неможливим виділення такої суми власниками установок.

В асоціації пропонують також передбачити джерела і механізми фінансування НПСВ, актуалізувати перелік установок і переглянути послідовність впровадження проектів з установки пилогазоочистки.

ЄБА наголосила, що підтримує повноцінне впровадження НПСВ при оперативному запуску процесу його оновлення з залученням уряду, представників Енергетичного співтовариства, бізнесу та громадськості.

В асоціації нагадують, що мета НПСВ - знизити викиди оксидів азоту на 72% до 2033 року, а викиди сірки і пилу - на 95% до 2028 року. У разі невиконання вимог НПСВ операторам установок доведеться зупиняти роботу енергоблоків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА