14:28 14.01.2021

Уряд України пропонує спростити ввезення садивного матеріалу з ЄС, США та Канади

1 хв читати
Уряд України пропонує спростити ввезення садивного матеріалу з ЄС, США та Канади

Уряд України затвердив законопроект із правками до закону "Про насіння і садивний матеріал", який дозволяє ввезення та використання на території України без реєстрації садивного матеріалу багаторічних культур, внесених до реєстрів сортів рослин країн ЄС, Австралії, Канади та США.

"Гармонізація національного законодавства з правом ЄС сприятиме виробництву в Україні високоякісного садивного матеріалу, який відповідає сучасним міжнародним вимогам. Це дозволить українським виробникам підвищити свою конкурентоспроможність та зміцнити позицію України на світовому ринку", - наведено коментар глави Мінекономіки Ігоря Петрашка у прес-релізі міністерства у четвер.

Відповідно до законопроекту, розміщеного на сайті уряду, буде дозволено використовувати садивний матеріал багаторічних культур, не внесених до реєстру України, якщо розмноження відбувається для вивезення за межі України.

Планується, що законопроект підвищить ефективність вирощування розсади плодових, ягідних, горіхових культур, винограду та хмелю, спростить ведення підприємництва у сферах насінництва за рахунок поліпшення чинних правових норм, які регулюють правовідносини у сфері вирощування багаторічних рослин шляхом імплементації законодавства ЄС, зазначило Мінекономіки.

Воно констатувало, що норми чинного закону не повністю відповідають вимогам галузей, що займаються розмноженням сільгоспрослин вегетативним способом, оскільки він був розроблений переважно для зернових культур, що призвело до негативних наслідків: кількість господарств зменшилася з 241 у 2011 році до 91 у 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА