19:57 30.12.2020

Група "Нафтогаз" попередила Білоцерківську ТЕЦ про можливе припинення постачань газу у новому році

2 хв читати
Група "Нафтогаз" попередила Білоцерківську ТЕЦ про можливе припинення постачань газу у новому році

ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" поставило під загрозу теплопостачання жителів Білої Церкви у новому році, оскільки у зв'язку з різким зростанням заборгованості підприємства за газ постачання палива на Білоцерківську ТЕЦ можуть бути припинені, повідомляється у прес-релізі групи "Нафтогаз".

"У разі відсутності оплати Білоцерківська ТЕЦ має самостійно припинити газоспоживання з 7:00 1 січня 2021 року. Якщо підприємство не виконає цю вимогу, транспортування та розподіл природного газу можуть бути припинені у встановленому законодавством порядку із залученням відповідних операторів газотранспортної системи та газорозподільних мереж", - повідомила компанія.

За даними групи "Нафтогаз", загальна заборгованість Білоцерківської теплоелектроцентралі за газ досягла 0,6 млрд грн при мінімальному платежі для забезпечення безперебійного газопостачання у січні 163 млн грн. При цьому підприємство зовсім не платило за газ у жовтні та листопаді і це свідчить, що обов’язкові для ТЕЦ за законодавством України поточні рахунки із спеціальним режимом використання не працюють.

Як наголосили у групі, рівень розрахунків Білоцерківської ТЕЦ за газ недостатній, відповідно до вимог затвердженого урядом положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів. Наразі правових підстав для постачань природного газу теплоелектроцентралі у січні 2021 року немає.

"Нафтогаз" вжив усіх можливих заходів для уникнення загрозливої ситуації, що склалася у місті Біла Церква внаслідок грубого порушення ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" вимог чинного законодавства та умов укладених із компанією договорів постачання природного газу. Ми закликаємо власників підприємства та новообрану місцеву владу негайно втрутитися у ситуацію, що може зіпсувати новорічні свята десяткам тисяч мешканців міста. Сподіваюся, що вирішити проблему допоможе урядовий антикризовий штаб, що вже розпочав роботу", - повідомив перший заступник голови правління групи "Нафтогаз" Сергій Перелома.

Як повідомлялося, НКРЕКП підвищила тарифи на виробництво теплової енергії для населення для Білоцерківської ТЕЦ на 2021 рік на 33,2% - до 1270,4 грн/Гкал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА