16:10 23.12.2020

Частка житла бізнес- та преміум-класу у Києві зросла до 35% у 2020 році - NAI Ukraine

3 хв читати
Частка житла бізнес- та преміум-класу у Києві зросла до 35% у 2020 році - NAI Ukraine

Пропозиція на ринку первинного житла у сегментах бізнес-класу за підсумками 2020 року поповниться 20 новими житловими комплексами (ЖК), збільшивши їхню частку в загальній структурі ринку на 4 і 1 процентний пункт (п. п.) відповідно.

"На сьогодні на ринку відомо про майже 90 ЖК бізнес-класу порівняно з пропозицією у 70 ЖК на кінець минулого року, тим самим частка у структурі ринку цього класу зросла на 4 пункти (до 29%), і на 1 пункт зросла частка преміум-класу (до 6%). Наростає тренд до якіснішого та комфортнішого житла", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у компанії NAI Ukraine.

Так, за її даними, до 30% планувань у пропозиції проектів "бізнес" та "преміум" становлять варіанти з підвищеним комфортом, що передбачають наявність терас, квартири з поліпшеними видовими характеристиками, збільшені площі, пентхауси та дворівневе житло. Збільшені площі приміщень дають змогу застосовувати різні функціональні та дизайнерські рішення.

Наприклад, "середня" двокімнатна квартира бізнес-класу має площу 70-80 кв. м, а преміум - до 90 кв. м. Трикімнатні варіюються в діапазоні від 90 до 150 кв. м - і саме тут сконцентровані запити споживачів.

"Головним відкриттям AIA Home Design Trends Survey, на якому підбивалися підсумки житлового ринку США у 2020 році, стало катастрофічне падіння популярності щільної забудови та смарт-рішень, а серед трендів дизайну - збільшений розмір і кількість вікон. Значне проведення часу вдома через пандемію та віддалена робота спонукали багатьох переглянути свої вимоги до житла на користь збільшення площ, простору, привабливості оточення. Ці тренди однаково актуальні і для українського ринку", - вважає начальник відділу консалтингу NAI Ukraine Марина Гуревич.

При цьому, за її словами, головний фактор, що відрізняє дорожче житло - інфраструктурне забезпечення, зважений і продуманий підбір елементів ЖК, супутніх житлу.

За даними NAI Ukraine, на ринку Києва спостерігається поліпшення забезпечення паркінгами у нових ЖК, коефіцієнт варіюється від 0,5 до 1,5 місця на квартиру (з середнім 0,8) у "бізнесі" і 1-1,8 - для преміум-класу (із середнім 1,3).

"Одним із найнесподіваніших трендів-2020 стало зростання уваги до заміського житла для категорій заможних покупців, які до пандемії концентрували свої вкладення в житло ближче до центрального ділового району (ЦДР). Прагнення підвищеного комфорту забезпечується проектами в унікальних заміських зонах із доступом до води, лісу тощо. Насамперед йдеться про район Козина", - стверджує Гуревич.

Водночас вона зазначає, що все більше заміського житла бізнес-формату і вище з'являється майже у всіх приміських зонах зі зручним транспортним сполученням зі столицею та рекреаційними можливостями: райони Лебедівки, Вишгорода, берегова лінія Лівого берега, найкращі ділянки Києво-Святошинського району.

NAI Ukraine створена у 2016 році, є українським представництвом мережі консалтингових компаній у сфері комерційної нерухомості NAI Global.

NAI Global володіє більше ніж 400 офісами у 55 країнах світу з 7 тис. співробітників. Щорічний обсяг угод компанії становить понад $45 млрд. В управлінні компанії перебувають більше ніж 38 млн кв. м. Є дочірнім підприємством компанії C-III Capital Partners, яка управляє майже $150 млрд.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Норвегії на Саміті миру оголосив про виділення допомоги на ремонт енергетичної інфраструктури України

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

"Київтеплоенерго" поміняло на Солом'янці пошкоджену ділянку тепломережі під залізничними коліями без перекриття руху

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

DFC і Proparco мають намір надати по $50 млн ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України

НАБУ направило до суду справу про завдання збитків ДП "Укрспирт" на 55 млн грн

"Укрнафта" планує побудувати у 2024 р. ще близько 100 МВт газової генерації

"Метінвест" має стратегію переходу до виробництва "зеленої" сталі, є проєкти з нарощування випуску окатишів DRI - CСO

НБУ очікувано знизив облікову ставку до 13%

"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА