12:39 09.06.2020

Верховний Суд відхилив позов екс-глави правління ПриватБанку Дубілета до банку та агентства "Інтерфакс-Україна"

2 хв читати
Верховний Суд відхилив позов екс-глави правління ПриватБанку Дубілета до банку та агентства "Інтерфакс-Україна"

Верховний Суд України у складі колегії суддів Третьої судової палати касаційного цивільного суду задовольнив касаційну скаргу державного ПриватБанку (Київ), скасував рішення судів нижчих інстанцій і ухвалив рішення про відмову задовольнити позов екс-глави правління банку Олександра Дубілета до Олександра Шлапака, який замінив його після націоналізації, банку та інформагентства "Інтерфакс-Україна".

"Постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду від 27 травня 2020 року було повністю задоволено касаційну скаргу ПриватБанку, скасовано рішення судів попередніх інстанцій й відмовлено колишньому главі правління банку пану Дубілету у задоволенні позову про захист честі, гідності та ділової репутації", - йдеться у повідомленні банку у вівторок.

Дубілет просив визнати недостовірними і такими, що принижують його честь, гідність і ділову репутацію фрагменти заяви Шлапака на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" 4 липня 2017 року щодо деяких операцій банку у жовтні-листопаді 2016 року. Зокрема, йшлося про слова "при видачі кредитів порушувались і нормативні документи НБУ, і внутрішні документи самого банку. Всі 36 кредитів були підписані главою правління банку з перевищенням повноважень, які надавалися йому відповідними документами банку, у зв'язку з чим банк звернувся до Генеральної прокуратури України із заявами про вчинення кримінальних правопорушень". Йдеться про кредити 36 компаніям на 133 млрд грн, які були видані у жовтні-листопаді 2016 року і за рахунок яких були погашені кредити 193 інших позичальників ПриватБанку, більше ніж половина яких мали ставку 12-12,5% річних із прив'язкою до курсу долара і реальні застави.

Агентство "Інтерфакс-Україна" виступало співвідповідачем, оскільки оприлюднило запис прес-конференції на Youtube-каналі інформагентства.

Прес-служба також уточнила, що справа за аналогічним позовом колишнього власника банку Ігоря Коломойського досі перебуває на розгляді у першій інстанції - Печерському райсуді Києва.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва за підсумками засідання 5 квітня 2018 року позов Дубілета задовольнив і зобов'язав ПриватБанк та агентство спростувати оприлюднену інформацію. Апеляційний суд міста Києва за підсумками засідання 19 червня 2018 року не задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку і залишив рішення Печерського суду без змін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА