21:00 14.05.2020

Закон про внесення змін до Податкового кодексу №1210 набуде чинності найближчим часом - заступник глави ОП

2 хв читати
Закон про внесення змін до Податкового кодексу №1210 набуде чинності найближчим часом - заступник глави ОП

Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (№1210) набуде чинності найближчим часом, наголошує заступник керівника Офісу президента України Юлія Ковалів.

"Ухвалений парламентом законопроект дасть змогу продовжити реформування Державної податкової служби шляхом перетворення її на єдину юридичну особу та підвищення прозорості її діяльності. Крім того, законопроект містить низку важливих норм, спрямованих на вдосконалення системи адміністрування податків, передбачає імплементацію положень плану BEPS з боротьби з розмиванням податкової бази, розширює інвестиційні стимули шляхом введення прискореної амортизації тощо", - зазначила вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Ковалів наголосила, що виклики для бізнесу, пов'язані з пандемією COVID-19, потребують відповіді і від фіскальних органів.

"У найкоротші терміни планується внесення до парламенту законодавчих ініціатив, спрямованих на спрощення адміністрування податків, врегулювання термінів впровадження нових фіскальних інструментів, виходячи з економічної ситуації, пов'язаної з карантинними обмеженнями в Україні та світі, посилення прозорості та підзвітності діяльності податкової служби і зменшення розмірів штрафів", - наголосила вона.

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 січня цього року ухвалила закон з поправками до Податкового кодексу, який передбачає, зокрема, скасування так званих соєвих правок, через які експортери сої та рапсу втратили право на відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).

Законопроект №1210 із техніко-юридичними правками підтримали 283 народні депутати.

У грудні 2019 року президент України Володимир Зеленський закликав уряд і парламент ухвалити закон про підтримку вітчизняного виробника сільськогосподарської продукції та скасування так званих соєвих правок.

У грудні 2017 року Верховна Рада ухвалила "соєві правки", якими скасувала відшкодування ПДВ під час експорту сої з 1 вересня 2018 року до 31 грудня 2021 року, рапсу – з 1 січня 2020 року до 31 грудня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА