10:21 06.05.2020

Голова Держтуризму виступає за передбачення в бюджеті 200 млн грн на субсидування для сімей із низькими доходами для відпочинку в Україні у 2020 році

2 хв читати
Голова Держтуризму виступає за передбачення в бюджеті 200 млн грн на субсидування для сімей із низькими доходами для відпочинку в Україні у 2020 році

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів розраховує на повернення фінансування в галузь у повному обсязі, з передбаченням 200 млн грн на субсидування та ваучери для сімей із низькими доходами для відпочинку в Україні.

"Наразі ми говоримо про те, щоб кошти були профінансовані приблизно у такому самому вигляді, як заплановано, при тому, щоб абсолютна більшість, майже 200 млн грн, була на визначене субсидування та ваучери для сімей із низькими доходами для відпочинку в Україні. А інші, майже 40 млн грн, пішли б на відповідні заходи для додаткового розвитку галузі та просування туристичних можливостей нашої країни", - сказала Олеськів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, який мінімальний бюджет потрібен галузі на 2020 рік.

Водночас вона зазначила, що в питанні маркетингових заходів Агентство планує залучати і бізнес, і грантові засоби.

"Наприклад, АЗС можуть ставити туристичні інформаційні стенди, розповідаючи, що розташовано поруч із ними, поштові компанії можуть розміщувати інформацію на своїх коробках тощо. Потрібно об'єднувати ресурси всіх учасників, щоб комунікація йшла паралельно всіма каналами, тому що маркетинг працюватиме лише так", - додала голова Держтуризму.

Водночас вона наголосила, що частина заходів має бути профінансована саме державою, оскільки в іншому випадку ці заходи не матимуть належного ефекту.

"Фінансування туризму на державному рівні - це інвестиції в економіку", - наголосила Олеськів.

На запитання, що робити, якщо цього року фінансування не буде взагалі, голова відомства наголосила, що фінансування з боку держави - обов'язкове.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу та в цілому закон №3279-д із поправками до державного бюджету на 2020 рік з урахуванням пропозицій комітету з питань бюджету і техніко-юридичними правками, збільшивши дефіцит держбюджету з 2,1% до 7,5% ВВП через коронакризу. Зокрема, ці зміни на поточний рік повністю скасовують фінансування на розвиток туристичного потенціалу України, яке становило 240 млн грн.


Повний текст інтерв'ю з Олеськів буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА