16:57 30.04.2020

Падіння доходів на медіаринку становить 35% - Потураєв

2 хв читати
Падіння доходів на медіаринку становить 35% - Потураєв

Падіння доходів медіаринку в зв'язку з пандемією коронавірусу та спричиненою нею економічною кризою становить 35%, що ставить під загрозу український інформаційний простір, заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що небезпека набагато більша. За тими даними, які ми отримуємо, станом на зараз падіння доходів на медіа-ринку становить 35%. Це дуже багато. Тому питання є навіть щодо олігархічних ЗМІ, не лише незалежних ... Становище фінансово-промислових груп, які володіють цими каналами, теж не безхмарне, м'яко кажучи, й перспективи не безхмарні, тому на нас можуть чекати серйозні потрясіння на цьому ринку, які стосуватимуться не лише незалежних медіа, які теж у дуже скрутній ситуації перебувають, а й великих медіагруп", - сказав Потураєв.

Депутат переконаний, що у зв'язку з цим необхідно вжити заходів щодо захисту вітчизняної медіаіндустрії від російського впливу.

"У зв'язку з цим ми маємо дуже серйозно думати про те, щоб зберегти українську медіаіндустрію, оскільки сусід-агресор Росія не скупиться і не скупитиметься в питаннях підтримки своїх медіа, незважаючи на ціни на нафту, тому що їхній режим великою мірою тримається на медіа та на пропаганді, яка через них іде. Маючи агресивне медіасередовище по сусідству, яке ще й постійно намагається проводити експансію в наш інформаційний простір, ми маємо дуже серйозно думати, як допомогти пережити цю коронакризу нашим українським медіа", - додав Потураєв.


Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА