16:21 23.04.2020

Україна в 2021 році отримає від ЄС EUR26 млн першого траншу за програмою підтримки розвитку сільського господарства

2 хв читати
Україна в 2021 році отримає від ЄС EUR26 млн першого траншу за програмою підтримки розвитку сільського господарства

Україна наступного року отримає перший транш у розмірі EUR26 млн за програмою "Підтримка ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні", повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Фінансова угода про співробітництво в питаннях розвитку сільського господарства та сільських територій була підписана 28 січня 2020 року ("Підтримка ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні" ENI/2019/042-119). Угода передбачає виділення з боку Європейського Союзу EUR26 млн та є основою першого пакета допомоги. Наразі проходять процедури для підготовки виділення першого траншу фінансування, які планується завершити до кінця 2020 року", - написав заступник міністра в соцмережі Facebook у четвер.

Він уточнив, що виділення коштів передбачено з 1 січня 2021 року.

Як уточнив Висоцький, орієнтовний бюджет першого пакета передбачає: EUR8 млн на інституційні та галузеві реформи у сфері розвитку сільського господарства та сільських територій; EUR7,5 млн - на зміцнення "ланцюгів вартості в сільському господарстві та підтримку малих фермерських господарств", гранти на основі співфінансування: EUR10 млн - на підтримку земельної реформи, EUR500 тис. - на адміністративні витрати.

Крім того, 28 квітня цього року сторони планують підписати угоду про виділення EUR25 млн за другим пакетом допомоги.

"Після цього розпочнуться процедури для підготовки траншу. Початок фінансування за другим траншем очікується приблизно на травень 2021 року", - зазначив заступник міністра.

Загалом передбачається виділення EUR51 млн двома траншами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА