18:32 11.03.2020

Бізнес в Україні через коронавірус обмежує відрядження, відвідування офісів сторонніми особами, тестує роботу поза офісом

4 хв читати
Бізнес в Україні через коронавірус обмежує відрядження, відвідування офісів сторонніми особами, тестує роботу поза офісом

Компанії, що працюють в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусу (Covid-19) обмежують і міжнародні відрядження, і поїздки всередині країни, впроваджують обмеження на доступ відвідувачів в офіси та на виробництва, працюють над організацією роботи поза офісом.

"Ми рекомендували обмежити перебування зовнішніх відвідувачів у наших офісах і на виробництві, обмежили міжнародні відрядження. Крім того, наші співробітники мають інформувати своїх менеджерів про виїзд їх або членів їхньої сім'ї до країни, яка класифікується як "країна поширення вірусу". В нас давно впроваджено гнучкий графік роботи, тож люди можуть користуватися і цією можливістю", - повідомила директор відділу People & Culture "Філіп Морріс" в Україні, Вірменії, Грузії та Молдові Емель Мордо.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" вона зазначила, що компанія здійснює в Україні додаткове прибирання всіх приміщень, забезпечила антисептичну рідину в приймальнях, на кухнях, у конференц-залах, а також медичні маски.

"Команда продажу має спеціальні мобільні гігієнічні набори для візитів на точки продажу", - додала Мордо.

Глобально "Філіп Морріс" створила в кластері крос-функціональну команду менеджменту з вирішення надзвичайних ситуацій, метою якої є забезпечення постійного моніторингу ситуації, впровадження превентивних заходів і плану дій відповідно до подальшого розвитку подій.

Компанія Corteva Agriscience також має команди з урегулювання кризових ситуацій на глобальному та регіональному рівнях. Як повідомили агентству в компанії, впроваджено обмеження подорожей співробітників.

Крім того, як глобальна компанія Corteva Agriscience робить пожертвування та інші матеріальні внески в найбільш постраждалі від коронавірусу регіони світу - Європу та Азію.

Розділяє глобальне занепокоєння через поширення Covid-19 і компанія Nestle. Вона закликала співробітників утриматися від міжнародних відряджень до 15 квітня 2020 року, а відрядження всередині країни за змогою запропонувала замінити альтернативними методами комунікації.

"Ми попросили співробітників, які в останні 14 днів подорожували в регіони, де вжито карантинних заходів, повідомити про це безпосереднього керівнику і, за змогою, протягом двох тижнів працювати з дому. На заводах, в офісах і дистриб'юторських центрах упроваджено різні заходи біозахисту", - повідомили в Nestle агентству.

З минулого тижня в офісах компанії "JTI Україна" вживаються заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу, зокрема, тимчасово заборонено відрядження за кордон (до кінця березня) і Україною (на два тижні). Компанія також упровадила самокарантин на 14 днів для працівників, які прибули з відряджень або відпочинку з країн, де вирує вірус. Крім цього, "JTI Україна" обмежила візити сторонніх осіб в офіс (і кур'єрів), вони дозволені тільки в разі термінової потреби.

"Кожні 15 хвилин здійснюється дезінфекція офісу. На рецепції та кухнях встановлено дезінфектори для рук, на вході в офіс розміщено дезінфекційні килимки. Всім працівниками видано маски та дезінфектор для рук. У разі виникнення симптомів ГРВІ не тільки у працівників, а і в їхніх близьких і родичів їм рекомендовано працювати з дому", - пояснили в компанії.

У "JTI Україна" зазначили, що 12 березня буде проведено пробний день роботи поза офісом усіх співробітників (у разі, якщо в майбутньому в офісі або в бізнес-центрі буде виявлено хворих коронавірусом і всіх працівників буде переведено на роботу з дому).

Водночас у "Карлсберг Україна" агентству повідомили, що кардинальних змін у графіку роботи в Україні поки що немає.

"Є певні процедури й алгоритми дій, які розробляються і на рівні штаб-квартири, і локально. Рекомендації здебільшого стосуються особистої гігієни, а також обмежень щодо відряджень. Працює постійний обмін інформацією з колегами за кордоном", - повідомили в компанії, при цьому додавши, що вивчається питання про впровадження обмеження доступу на виробництво.

З метою протидії поширенню коронавірусу агропромхолдинг "Астарта" налагоджує алгоритм віддаленої роботи співробітників, а також здійснює профілактичні заходи, пов'язані з прибиранням приміщень з дезінфекційними засобами.

"Щогодини відбувається прибирання місць загального користування та санітарних зон. Миття посуду відбувається тільки в посудомийній машині з дезінфекцією гарячою парою. Встановлено дезінфекційні засоби в санітарних зонах і на входах в офісні приміщення. Для активації захисних сил організму та зміцнення імунної системи щодня для вживання працівниками головного офісу на всіх кава-зонах готується нарізка з імбиру та лимона", - повідомили в коментарі агентству в "Астарті".

"Контінентал Фармерз Груп" також реалізовує комплекс заходів з метою протидії вірусу. Зокрема, минулого тижня центральний офіс відвідали з тематичним тренінгом фахівці Товариства Червоного хреста України, на корпоративному телебаченні (транслюється на всіх підрозділах "Контінентал") запущені в ротацію освітні ролики про профілактику коронавірусу за рекомендаціями ВООЗ. В офісах розміщено тематичні плакати та дезінфектори для рук, здійснюється безконтактна перевірка температури всіх співробітників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА