12:38 22.01.2020

Наглядова рада "Нафтогазу" оновила склад правління компанії

2 хв читати
Наглядова рада "Нафтогазу" оновила склад правління компанії

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" ввела до складу правління компанії директора з юридичних питань Ярослава Теклюка, фінансового директора групи Петера ван Дріла, а також виконавчого директора з трансформації групи Отто Ватерландера, повідомила прес-служба компанії.

Водночас наглядова рада припинила повноваження членів правління компанії - Юрія Колбушкіна та генерального директора акціонерного товариства "Укртранснафта" Миколи Гавриленка.

Отже, на сьогодні правління "Нафтогазу" налічує п'ять осіб: голову правління Андрія Коболєва, першого заступника голови правління Сергія Перелому, а також новообраних членів правління - Теклюка, ван Дріла та Ватерландера.

"Цими змінами наглядова рада підтримала прагнення голови правління Андрія Коболєва трансформувати "Нафтогаз", підвищити його ефективність і продуктивність, посилити здатність групи виконувати завдання акціонера", - зазначено в повідомленні НАК.

Уряд України як єдиний акціонер "Нафтогазу" визначає метою посилення безпеки постачань природного газу та енергетичної незалежності, створення конкурентного ринку, додали в компанії.

Там також уточнили, що у структурі групи більшість операційних рішень ухвалюватимуть керівники дивізіонів - "Інтегрований газовий бізнес", "Нафта", "Технічне забезпечення", "Нова енергія", - і директори групи за напрямами.

НАК як єдиний акціонер АТ "Укртрансгаз", АТ "Укргазвидобування", АТ "Укртранснафта", АТ "Укрспецтрансгаз", АТ ДАТ "Чорноморнафтогаз" також оновив статути компаній, замінивши колегіальні виконавчі органи одноосібними. У групі вважають, що такі зміни прискорять трансформацію.

"Ключовим елементом трансформації групи "Нафтогаз" є принцип персональної відповідальності. Це рішення наглядової ради є наступним важливим кроком на шляху до трансформації: тепер повноваження відповідатимуть обов'язкам керівників. Рішення ухвалюватимуться прозоріше, а керівники стануть більш підзвітними", - наводить прес-служба компанії слова голови правління Коболєва.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА