16:30 25.10.2019

Окружний суд Амстердама заарештував акції "Південного потоку" - виконавчий директор "Нафтогазу"

2 хв читати
Окружний суд Амстердама заарештував акції "Південного потоку" - виконавчий директор "Нафтогазу"

Окружний суд Амстердама 23 жовтня 2019 року заарештував 100% акцій "Південного потоку" (South Stream Transport BV), який відповідає за будівництво й управління "Турецьким потоком", повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Це було зроблено у зв'язку з розглядом справи про шахрайські дії "Газпрому" під час передачі цих акцій компанії "Трансгаз Краснодар" (Transgaz Krasnodar LLC) за один день до того, як судові виконавці розпочали заморозку активів "Газпрому" в Нідерландах за позовом "Нафтогазу", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж наприкінці лютого 2018 року за результатами двох арбітражних спорів між "Нафтогазом" і "Газпромом" на постачання і транзит газу зобов'язав російську компанію доплатити НАК $2,56 млрд.

"Газпром" подав апеляцію на це рішення до апеляційного суду округу Свеа (Швеція). Проте у звітності за РСБО "Газпром" зазначив, що зарезервував повну суму штрафу за транзитним контрактом з українською стороною розміром $4,7 млрд.

"Нафтогаз" намагається стягнути борг із "Газпрому" в міжнародних судах, проводить кампанію щодо арешту активів "Газпрому" в Швейцарії, Великій Британії, Нідерландах і Люксембурзі. НАК уже домігся арешту в Англії належних "Газпрому" 51% Nord Stream AG, а також 50% + 1 акція Blue Stream Pipeline Company BV (оператор газопроводу "Блакитний потік") у Нідерландах. Крім того, в Нідерландах заарештовано боргові зобов'язання перед "Газпромом" на загальну суму близько $2,5 млрд.

"Нафтогаз" розраховує завершити процес стягнення з ПАТ "Газпром" боргу наприкінці 2020 року. "Мій прогноз: до кінця 2020 року ми стягнемо всю суму - близько $3 млрд ($2,6 млрд плюс відсотки - ІФ). Розпочнемо стягнення в середині 2020 року і закінчимо до кінця 2020 року", - зазначав Вітренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство

Італія готова підтримати санкції проти російського ЗПГ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА