12:12 23.07.2019

"Укроборонпром" оголосив тендер на міжнародний фінансовий аудит за 32,5 млн грн

2 хв читати
"Укроборонпром" оголосив тендер на міжнародний фінансовий аудит за 32,5 млн грн

Держконцерн "Укроборонпром" 26 вересня 2019 року має намір провести аукціон на надання послуг незалежного аудиту концерну та його підприємств із залученням міжнародних експертів, у рамках оголошеного 22 липня тендера на очікувану суму 32,5 млн грн.

Згідно з інформацією на порталі ProZorro, кінцевий термін подання тендерних пропозицій - 21 серпня, остаточний термін аудиту - 10 квітня 2021 року.

Договір передбачає аудит консолідованої/комбінованої звітності концерну та всіх його підприємств-учасників і акціонерних товариств, управління корпоративними правами яких передано "Укроборонпрому", за 2018 і 2019 роки, відповідно до МСФЗ із наданням аудиторського висновку про достовірність даних цієї звітності.

Умови розрахунку за послуги аудиту звітності за 2018 і 2019 роки передбачають внесення 40% оплати до 15 березня 2020 року, але не раніше затвердження сторонами календарного графіка надання відповідної частини послуг, і 60% - протягом п'яти банківських днів від дати підписання сторонами акта надання відповідної частини послуг і не раніше дати реєстрації виконавцем відповідної накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Також передбачено надання консультаційної допомоги "Укроборонпрому" у вигляді методологічних консультацій, проведення презентацій, семінарів із питань застосування МСФЗ. Оплата за цю частину послуги - 100% протягом п’яти банківських днів після підписання акта надання послуги.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабінету Міністрів 19 червня вкотре підтвердив плани уряду забезпечити проведення міжнародного аудиту "Укроборонпрому".

"Ми були змушені вносити зміни до рішення про аудит "Укроборонпрому": ми скоригували цифру до 32,5 млн грн, і наразі ми його (рішення) остаточно затверджуємо, я його підпишу. Міжнародному фінансовому аудиту "Укроборонпрому" бути", - заявив прем'єр, додавши: "Я розумію, що все в нас якось важко йде з цим питанням, але аудит буде проведено. Ми на цьому наполягаємо й це профінансуємо".

За даними з відкритих джерел, серед претендентів на надання послуг міжнародного фінаудиту "Укроборонпрому" - відомі міжнародні Ernst&Young, Baker Tilly і Grant Thornton.

В українському оборонному секторі наголосили, що проведенню аудиту "Укроборонпрому" в умовах воєнного часу в країні мають передувати всебічний аналіз і унеможливлення ризиків для довгострокових інтересів національної безпеки України. Серед актуальних питань міжнародного аудиту називаються, зокрема, основна мета та джерела фінансування, а також порядок використання результатів аудиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА