12:43 05.07.2019

"Укрспирт" не може відвантажувати спирт через правову колізію

2 хв читати
"Укрспирт" не може відвантажувати спирт через правову колізію

ДП "Укрспирт" не може відвантажувати спирт етиловий через невідповідність норм Податкового кодексу закону "Про держрегулювання виробництва і обігу спирту етилового коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального", повідомила прес-служба компанії.

"У зв'язку із введенням в дію з 1 липня 2019 року окремих положень Податкового кодексу України в ДП "Укрспирт" і наших контрагентів і покупців виникли складнощі з відвантаженням спирту. Цей законопроект було ухвалено, щоб посилити боротьбу з контрафактом, спростити обіг технічного спирту та запустити ринок біопалива і спиртовмісних речовин, але він потребував підготовки регуляторних актів, що регламентують застосування системи електронного адміністрування реалізації палива (СЕАРП) до обігу спирту", - йдеться в повідомленні "Укрспирту".

За даними компанії, "Укрспирт" і покупець спирту мають зареєструвати поставку спирту в реєстрі товарно-транспортних накладних, однак реєстрація накладної на вивезення спирту етилового була виключена із Податкового кодексу (кодекс регулює лише транспортування горілки та лікеро-горілчаних виробів). Таким чином, "Укрспирт" не може оформити накладну, а штраф за поставку спирту без належної документації становить 200% від вартості поставки (мінімум - 15 тис. грн).

"Правові колізії фактично зупиняють виробничу діяльність підприємства через ризики застосування штрафних санкцій з боку контролюючих органів. Підприємство має зовнішньоекономічні контракти... і штрафні санкції за порушення умов договорів, зокрема графіків поставок", - відзначили в прес-службі.

За інформацією "Укрспирту", фактична зупинка поставок змусить українських виробників імпортувати спирт.

ДП звернулося до Мінфіну, Мінагропроду і ДФС із проханням роз'яснити, як здійснювати відвантаження за таких умов, а також привести норми Податкового кодексу у відповідність до інших законів.

Як повідомлялося, "Укрспирт" погодив із Міністерством агрополітики та продовольства стратегічний план на 2019-2023 роки, який передбачає інвестиції на цей період у розмірі 1,53 млрд грн, зокрема 311 млн грн інвестицій у 2019 році.

"Укрспирт" - великий виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. ДП перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики і продовольства. Загальна виробнича потужність ДП - більш як 36 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА