08:48 22.01.2019

МЕРТ ініціює створення в 2019 році сайту зі звітністю держпідприємств

2 хв читати
МЕРТ ініціює створення в 2019 році сайту зі звітністю держпідприємств

Публічний портал із результатами діяльності державних підприємств в електронному вигляді розпочне роботу вже в 2019 році, повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ).

Як поінформувала в понеділок прес-служба міністерства, Мінекономрозвитку разом із Міністерством фінансів 11 січня ухвалили спільний наказ про запуск єдиної бази автоматизованого збору, аналізу та зведення фінансових звітів та інформації про фіскальні ризики державних підприємств в електронному вигляді.

За інформацією міністерства, ця ініціатива спростить для органів управління процедуру збору та аналізу звітності держпідприємств, її узагальнення та подання до Мінекономрозвитку та Мінфіну, а також зробить зручним для громадськості використання агрегованої фінансової інформації держпідприємств.

Згідно з проектом МЕРТ, пропонується застосування єдиних форматів файлів для звітів для уніфікації даних зі звітів, електронного цифрового підпису для посвідчення джерела, а також системи контролю заповнення документів.

"Втілення цього проекту надасть можливість оперативніше проводити моніторинг фінансово-господарської діяльності держпідприємств та виявляти фіскальні ризики для більш ефективного управління державним майном", - йдеться в повідомленні.

"Публічний портал, на якому будуть відображені агреговані результати діяльності держпідприємств в електронному вигляді, буде запущений в роботу вже в 2019 році", - поінформували в МЕРТ.

У Мінекономрозвитку очікують, що відмова від паперового документообігу на користь електронного, а також автоматизований процес збору звітності вже в готовому електронному вигляді дадуть змогу органам управління вивільнити додаткові ресурси та економити час для аналізу даних звітів та ефективності використання державної власності.

За інформацією МЕРТ, в Україні на сьогодні зареєстровані 3385 держпідприємств, що перебувають під управлінням центральних органів державної влади. Із них працюють 1618, управління ними здійснюють 84 органи. Одному органу управління підпорядковується від 1 до 324 підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА