18:02 12.11.2018

Луганська ТЕС перейшла на часткове використання вугілля після розблокування поставок із РФ

2 хв читати
Луганська ТЕС перейшла на часткове використання вугілля після розблокування поставок із РФ

Луганська ТЕС (ТОВ "ДТЕК Східенерго") після часткового відновлення з понеділка поставок антрациту з ШУ "Обухівська" (РФ, підконтрольне "ДТЕК") перестала використовувати як паливо лише газ.

"Це дало змогу знизити використання газу на 30%. Поки що поставок вугілля недостатньо, щоб повністю відмовитися від використання газу. Для забезпечення стабільної та безаварійної роботи північної частини енергосистеми Луганської області в роботі перебувають два енергоблоки. Станція працює в штатному режимі", - повідомляє "ДТЕК".

У компанії зазначають, що поставки з шахтоуправління відновлено не в повному обсязі, тому для забезпечення стабільної роботи станція продовжує використовувати газ.

Як повідомлялося, Луганська ТЕС, що працює на відокремленому "острові" є єдиним виробником електроенергії в області, від якого залежить наявність світла і тепла в будинках мільйона споживачів.

Поставки вугілля на ТЕС із квітня 2017 року здійснювалися з активу "ДТЕК" у РФ - шахтоуправління "Обухівська" (Ростовська обл.), оскільки станція може отримувати вугілля залізницею лише з російської території. Залізничних під'їздів до Луганської ТЕС із контрольованої українською владою території немає. Із жовтня поточного року Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу квот на поставки вугілля.

Луганська ТЕС, що забезпечує електроенергією північ Луганської області, 6 листопада вимушено перейшла на спалювання газу через блокування Росією поставок вугілля.

На сьогодні з об'єднаної енергосистеми України ланцюжком повітряних ліній 110 кВ можна забезпечити для області лише 60 МВт. У разі зупинення Луганської ТЕС на контрольованій території Луганської області виникне дефіцит потужності в 180-220 МВт.

"ДТЕК" створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА