13:44 26.09.2018

В "Укрметалургпромі" здивовані публікацією в Spiegel, запевняють у прозорості сплати податків підприємств ГМК, готові надати дані для аудиту

2 хв читати
В "Укрметалургпромі" здивовані публікацією в Spiegel, запевняють у прозорості сплати податків підприємств ГМК, готові надати дані для аудиту

 В об'єднанні "Укрметалургпром" здивовані у зв’язку з публікацією наприкінці минулого тижня в німецькому виданні Spiegel про нібито неповну сплату податків підприємствами гірничо-металургійного комплексу (ГМК), запевняють у прозорій, добросовісній і повній сплаті всіх відрахувань, згідно з законодавством України, правилами трансфертного ціноутворення.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков, усі українські компанії ГМК працюють на міжнародній арені десятиліттями і є великими гравцями на світовому ринку.

"Безумовно, вони зобов'язані дотримуватися і дотримуються податкового законодавства та правил трансфертного ціноутворення і України, і всіх зарубіжних юрисдикцій, у яких вони працюють. Наші компанії ретельно стежать за повною і своєчасною сплатою всіх податків", - наголосив співрозмовник агентства, висловивши розчаруванням неперевіреною, а по суті - провокаційною публікацією в солідному німецькому виданні.

За його словами, за весь час роботи українських компаній на міжнародному ринку не було жодних значних претензій до них з боку податкових органів європейських країн.

Як уточнив голова "Укрметалургпрому", ціни у своїх операціях українські компанії ГМК визначають виключно на ринкових засадах і відповідно до загальноприйнятих політик трансфертного ціноутворення.

"Наші компанії прозорі, публічні, вони надають усі необхідні дані своїм інвесторам, державним службам і органам, які здійснюють перевірки. Тільки так вони можуть забезпечити собі хорошу репутацію, без якої неможливо конкурувати на світових ринках з іншими компаніями", - зазначив О.Каленков.

При цьому він додав, що в Україні компанії ГМК - лідери з податкових відрахувань. Лише у 2017 році галузь сплатила понад 20 млрд грн податків, зокрема податок на прибуток і податок на надра.

Співрозмовник агентства висловив подив, чому шановане німецьке видання Spiegel вирішило, що підприємства українського ГМК можуть використовувати якісь моделі економії на податках. При цьому він констатував, що у своєму матеріалі видання спирається на якесь дослідження фракції "Лівих" і скандинавських "Зелених", однак і його об'єктивність викликає серйозні сумніви. Двома з чотирьох його авторів є представники неурядової української організації "Громадський рух", котрі використовують дані з не зрозуміло звідки взятих митних баз даних.

"Як голова асоціації "Укрметалургпром" я відповідально заявляю: всі вітчизняні компанії ГМК готові надати дані про будь-які проведені операції, всі ці дані могли бути піддані аудиту з боку будь-якої з компаній "великої четвірки", - резюмував президент об'єднання.

Як повідомлялося, в публікації у п'ятницю німецьке видання повідомило, що підприємства ГМК України сплачують не всі податки, зокрема, вартість залізорудної сировини при експорті знижено на 20%.

Деякі українські експерти вбачають у цій публікації зацікавленість російських конкурентів українських ГМК дестабілізувати постачання, зокрема ЗРС, на європейський ринок, а також вплинути на дружні відносини між Україною та Європою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА