19:11 20.09.2018

Аукціон із продажу "Миколаївського суднозаводу "Океан" перенесено на жовтень через відсутність заявок

2 хв читати
Аукціон із продажу "Миколаївського суднозаводу "Океан" перенесено на жовтень через відсутність заявок

Запланований на 21 вересня відкритий аукціон із продажу цілісного майнового комплексу (ЦМК) ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" за стартовою ціною 1,8 млрд грн відповідно до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" перенесено на жовтень у зв'язку з відсутністю поданих заявок, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" ліквідатор Ірина Сербін у четвер.

"Заплановані на 21 вересня торги з продажу суднозаводу "Океан" за процедурою ліквідації визнано такими у зв'язку з відсутністю зареєстрованих заявок на участь у торгах", - сказала вона.

Як зазначила ліквідатор, оскільки через відсутність заявок перший етап торгів визнано таким, що не відбувся, відповідно до закону, оголошено наступний етап торгів.

"Заявки на участь у нових торгах приймаються до 18.00 24 вересня. У разі, якщо заявки буде зареєстровано, аукціон має відбутися 8 жовтня. Стартову ціну продажу суднозаводу в рамках другого етапу торгів, відповідно до закону, знижено на 20%, вона становитиме 1 млрд 454 млн грн", - уточнила співрозмовник агентства.

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008-го - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001-го - "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізується на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

У листопаді 2013 року Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом ПАТ "МСЗ "Океан" за клопотанням близького, за деякими даними, до власника "Смарт-груп" Вадима Новинського ТОВ "Консалтинг-Гамма" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.). 9 вересня 2016 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на рухоме та нерухоме майно ПАТ "МСЗ "Океан" і передав його на відповідальне зберігання директору ТОВ "Океан-Судноремонт", президенту ПАТ МСЗ "Океан" у 2010-2011 рр. Леоніду Шумилу. В листопаді того самого року Апеляційний суд Києва скасував це рішення. Водночас генпрокурор Юрій Луценко у вересні 2017 року заявляв про намір повернути в держвласність завод "Океан".

У серпні 2018 року Міністерство юстиції та Вищий господарський суд України оприлюднили офіційне оголошення про продаж відповідно до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ЦМК ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" на відкритих торгах за стартовою ціною 1 млрд 818,39 млн грн. За даними ліквідатора, в цій сумі понад 91 млн грн становила заборгованість із заробітної плати підприємства.

Тоді І.Сербін не виключала, що "ті, хто хотів би отримати "Океан" просто так, безкоштовно", і вже робив це, можуть спробувати зірвати аукціон провокаціями та погрозами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА