16:45 20.09.2018

Перехід на електронні торги підвищить ціни на права оренди земельних ділянок на 20%

2 хв читати
Перехід на електронні торги підвищить ціни на права оренди земельних ділянок на 20%

Генеральний директор ДП "СЕТАМ" OpenMarket Віктор Вишньов оцінює потенційне зростання цін на права оренди земельних ділянок після старту електронних торгів із використанням технології блокчейн у 20%.

"Цей прогноз ми взяли з наших показників реалізації арештованого майна після впровадження технології блокчейн. Сьогодні зростання там становить близько 18%, і сфера реалізації прав на землю теж має потенціал зростання ціни", - сказав він під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс- Україна" "OpenMarket (ДП "СЕТАМ") став майданчиком для продажу прав оренди державної землі" у четвер.

Він нагадав, що пілотний проект щодо реалізації прав оренди земельних ділянок у держвласності через майданчик СЕТАМ стартував 17 вересня, в системі зареєстровано перші десять лотів із п'яти регіонів України.

Як зазначив В.Вишньов, Земельний кадастр містить низку архаїчних норм про здійснення публічних аукціонів: вимагає розпочинати аукціон з оголошення ціни та трьох ударів гонга, видавати квитки учасникам, а завершувати торги звуковим сигналом.

"Цей експеримент - це виклик для СЕТАМ і Держземкадастру, тому що потрібно було адаптувати норми здійснення публічних аукціонів, які містить Земельний кодекс, і ті правила, які було зафіксовано в постанові уряду про пілотний проект", - прокоментував він.

Він також зазначив, що протягом двох тижнів підприємство планує ввести до системи торгів земельні ділянки з усіх регіонів України.

Як повідомлялося, ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України розпочало електронні торги з прав оренди земельних ділянок у держвласності 17 вересня, торги щодо них відбудуться не раніше ніж через 30 днів. Водночас земельні аукціони традиційного формату продовжують діяти до внесення змін до Земельного кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА