13:18 12.09.2018

Юнкер говорить про економічне відродження ЄС

2 хв читати
Юнкер говорить про економічне відродження ЄС

10 років по тому після економічної та фінансової кризи Євросоюз впевнено перегорнув Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

"Євросоюз переживає безперервне економічне зростання протягом 21 триместру. Зайнятість відроджується за 12 млн робочих місць, створених із 2014 року. Це більше ніж населення Бельгії. Ніколи стільки людей - 239 млн чоловіків і жінок - не мали роботи в Європі", - сказав Ж.-К.Юнкер у середу в доповіді про стан ЄС на сесії Європарламенту в Страсбурзі.

При цьому він визнав все ще високе безробіття серед молоді - 14,8%. "Ця цифра залишається занадто високою, але вона найнижча з 2000 року", - пояснив голова Єврокомісії.

Він також відзначив відновлення інвестицій у Європі завдяки, зокрема, Європейському фонду стратегічних інвестицій, іноді званому планом Юнкера. Фонд "генерував 335 млрд євро державних і приватних інвестицій. "Ми на шляху до 400 млрд", - сказав Ж.-К.Юнкер.

Голова Єврокомісії зупинився на ситуації з Грецією. За його словами, в роки безпрецедентних болючих соціальних проблем було проявлено також безпрецедентну солідарність ЄС, що дало змогу Греції виконати програму оздоровлення і встати на ноги.

Європа, вважає Ж.-К.Юнкер, підтвердила статус торговельної держави. ЄС має торговельні угоди з 70 країнами. Ці угоди дають змогу експортувати до інших частин світу підвищені європейські норми продовольчої безпеки, трудового законодавства, охорони навколишнього середовища та прав споживачів.

"Коли в липні цього року, в один із найнебезпечніших періодів міжнародної напруженості, я відвідав протягом тижня Пекін, Токіо та Вашингтон, я міг говорити як голова комісії від імені найбільшого єдиного ринку в світі. Від імені спілки, що представляє п'яту частину світової економіки. Від імені спілки, готової захищати свої цінності й інтереси", - нагадав Ж.-К.Юнкер.

Ж.-К.Юнкер додав, що дехто сприйняв як сюрприз домовленості, яких йому вдалося досягти із президентом США Дональдом Трампом. "Однак не було сюрпризу, тому що кожного разу, коли Європа говорить єдиним голосом, про сюрпризи не йдеться. Вона може, якщо хоче і якщо говорить одним голосом, наполягати на своїй думці", - заявив голова Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА