14:24 29.08.2018

Рахункова палата рекомендує зберегти субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів

1 хв читати

Рахункова палата виступає за збереження субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій і рекомендує Мінфіну привести її у відповідність із бюджетним кодексом України, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови Рахункової палати Андрій Майснер.

"Субвенція є і має бути. Вона сьогодні є досить вагомим інструментом забезпечення соціально-економічного розвитку окремих територій України. Ми загалом підтримуємо Верховну Раду, народних депутатів, бюджетний комітет, що ця субвенція має зберегтися і на наступні бюджетні періоди", - наголосив він .

При цьому він зазначив, що субвенція також є додатковим, стимулюючим фактором для розвитку регіонів і територіальних громад на тлі функціонуючих Державного дорожнього фонду та Фонду регіонального розвитку.

"Якщо ці три фінансові інструменти працюватимуть у синергії, а Мінфін просто належним чином виконає наші рекомендації до цієї субвенції та приведе її в належний вигляд відповідно до вимог бюджетного кодексу, вона стане ще ефективнішою", - зазначив А.Майснер.

Він також повідомив, що для належного функціонування субвенції Рахункова палата запропонувала Кабміну та Мінфіну залучити до складу комісії при Мінфіні, створеної з ініціативи народних депутатів відповідно до закону про державний бюджет на 2018 рік, представників Мінрегіону, Міністерства соціальної політики та інших зацікавлених профільних міністерств і відомств. Оскільки аудитори встановили, що сьогодні якість планування субвенції з використання коштів є неналежною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА