14:22 02.07.2018

ФПУ обурена затягуванням урядом і ВР підвищення мінімальної зарплати до 4200 грн

2 хв читати
ФПУ обурена затягуванням урядом і ВР підвищення мінімальної зарплати до 4200 грн

Федерація профспілок України (ФПУ) обурена затягуванням Кабінетом Міністрів і Верховною Радою України підвищення мінімальної заробітної плати у 2018 році.

"Федерація професійних спілок України, як найбільш численне профспілкове об’єднання в Україні, що представляє інтереси понад 5 млн членів профспілок, обурена зволіканням уряду та Верховної Ради України щодо прийняття рішення про підвищення мінімальної заробітної плати у 2018 році до рівня фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб", - ідеться в заяві ФПУ.

У федерації вважають, що підвищення мінімальної зарплати у 2017 році вдвічі до рівня фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 3200 грн - позитивно позначилося на рівні життя громадян.

"Встановлення законом України "Про державний бюджет України на 2018 рік" мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 року в розмірі 3723 грн, на рівні нижчому на 7,2% від фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб у цінах січня цього року (4011 грн), стало кроком назад у забезпеченні гарантованого державою мінімального рівня оплати праці", - наголошується в заяві.

Зазначається, що наразі цей розрив зріс до 11,6% (фактичний прожитковий мінімум для працездатних осіб у цінах квітня цього року - 4213 грн).

ФПУ стверджує, що такий рівень мінімальної зарплати не гарантує людині, яка працює, "порятунку від бідності".

У федерації нагадали, що уряду було доручено на основі моніторингу виконання держбюджету-2018 за підсумками I кварталу розглянути питання про можливість підвищення розміру мінімальної зарплати до 4200 грн на місяць з другого кварталу 2018 року.

"Однак уряд і Верховна Рада України зволікають із прийняттям зазначеного рішення, традиційно аргументуючи це відсутністю коштів у державному бюджеті", - констатують у ФПУ.

У зв'язку з цим профспілки закликають Раду і Кабмін якнайшвидше забезпечити підвищення розміру мінімальної зарплати з II кварталу 2018 року до фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а саме - щонайменше 4200 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА