16:05 26.06.2018

Готовність до опалювального сезону в Україні становить близько 28% - Мінрегіон

2 хв читати
Готовність до опалювального сезону в Україні становить близько 28% - Мінрегіон

Готовність житлового сектора України до опалювального сезону становить 28%, соціальних об'єктів - 26,7%, повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк під час селекторної наради з підготовки до нового опалювального сезону у вівторок.

"Ми бачимо зростання фінансування підготовки до опалювального сезону з 9 млрд у 2017-му до 11 млрд, закладених на сьогодні. Органи місцевого самоврядування планують використовувати на підготовку до опалювального сезону 3% від бюджетів розвитку", - повідомив, у свою чергу, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, при цьому додавши, що зазначених коштів недостатньо.

Він закликав підприємства, що надають послуги з водо- і теплопостачання, укласти договори про реструктуризацію заборгованостей за газ, щоб уникнути його відключення під час опалювального сезону.

"Уже списано штрафів і пені на 6,4 млрд грн (відповідно до закону про врегулювання заборгованостей за енергоносії теплопостачальних організацій - ІФ). Але є сім підприємств, що мають найбільшу заборгованість, але не підписали договори на реструктуризацію", - зазначив Г.Зубко.

За його словами, зокрема, до переліку увійшли "Харківські тепломережі" (1,16 млрд грн боргу за газ), "Донецьке теплокомуненерго" (819 млн грн) і "Криворіжтеплоцентраль" (550 млн грн).

"Найбільше мене турбує Харків: це борги за електроенергію на 1,17 млрд грн, газ - на 1,16 млрд грн. І на сьогодні в Харкові відсутнє гаряче водопостачання", - сказав Г.Зубко.

Він нагадав, що крім реструктуризації боргів, міста можуть використовувати залишки на казначейських рахунках, які дотепер становлять 68 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА