14:45 12.06.2018

"Мрія" отримала пропозицію про придбання від міжнародного стратегічного інвестора

2 хв читати
"Мрія" отримала пропозицію про придбання від міжнародного стратегічного інвестора

Агрохолдинг "Мрія" у червні 2018 року одержав пропозицію про придбання усього бізнесу і активів від міжнародного стратегічного інвестора, що має досвід роботи в Україні.

"Вартість пропозиції передбачає (у разі, якщо угода відбудеться) відшкодування власникам облігацій, випущених Mriya Farming у зв'язку з реструктуризацією приблизно від 50 до 60 центів США за долар від номінальної вартості нових облігацій в обігу після завершення реструктуризації (за вирахуванням витрат, пов'язаних із транзакцією)", - повідомили в прес-службі агрохолдингу.

Пропозиція передбачає виконання низки умов, зокрема й успішне завершення реструктуризації компанії та її дочірніх компаній, а також отримання всіх необхідних дозволів регулюваьних органів. Забезпечений борг запропоновано до прийняття стратегічним інвестором і обслуговування відповідно до наявних або інших угод між потенційним покупцем і забезпеченими кредиторами.

"Компанія має намір вступити у переговори з оферентом щодо умов потенційної угоди, щоб затвердити необхідну документацію для пов'язувальної оферти. Після завершення реструктуризації будь-яка угода з продажу компанії підлягає погодженню зі стейкхолдерами компанії відповідно до умов випуску нових облігацій та акціонерною угодою Mriya Farming, прийнятою відповідно до умов реструктуризації", - зазначили у "Мрії".

Водночас, в агрохолдингу вказали, що отримана пропозиція не є гарантією укладання угоди, умовою якої все ще є досягнення домовленостей за остаточними умовами документів, необхідних для здійснення угоди.

У "Мрії" повідомили, що компанія "Ротшильд" виступає єдиним фінансовим радником, а компанія Hogan Lovells - юридичним радником у питаннях, пов'язаних з продажем.

Як повідомлялося, в травні 2017 року "Мрія" і IFC погодили умови реструктуризації заборгованості агрохолдингу. Сторони погодили розподіл боргу на забезпечену і незабезпечену частини, а також умови реструктуризації забезпеченої частини боргу. Незабезпечений борг агрохолдингу перед IFC буде реструктуризовано на загальних для всіх незабезпечених кредиторів умовах.

Загальний борг "Мрії" становить $1,087 млрд, з них $46 млн - кредити на робочий капітал, $7 млн - лізинг сільгосптехніки, $130 млн - забезпечені кредити, $904 млн - незабезпечені кредити.

Після реструктуризації сума забезпечених кредитів скоротиться до $62 млн, незабезпечених - до $213 млн. Ще $700 млн боргу буде конвертовано в акції, тобто кредитори стануть власниками холдингу, і $ 63 млн загального боргу вже списані.

Таким чином, сумарна боргове навантаження "Мрії" після реструктуризації має становити близько $330 млн.

"Мрія" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. На сьогодні його земельний банк становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ агрохолдингу оцінюються в 380 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА