14:56 23.05.2018

Українські компанії в 2020 р. можуть знову вийти з IPO на зовнішні ринки - "Конкорд Кепітал"

1 хв читати
Українські компанії в 2020 р. можуть знову вийти з IPO на зовнішні ринки - "Конкорд Кепітал"

Після восьмирічної перерви українські компанії в 2020 році можуть знову вийти з первинною публічною пропозицією акцій (initial public offering, IPO), прогнозує глава інвесткомпанії "Конкорд Кепітал" (Київ) Ігор Мазепа.

"Швидкозростаючі, динамічні компанії завжди мають шанс залучити фінансування, навіть інвестиції в акціонерний капітал. Це хороший знак того, що в 2020 році, після виборів, варто очікувати відкриття публічного ринку для українських компаній", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Співрозмовник агентства уточнив, що йдеться про зовнішні ринки.

"Внутрішніх грошей, як і раніше, немає або їх мало... Я очікую, що в перспективі двох років багато угод, як це було в 2005-2006 рр., здійснюватимуться у Лондоні, Варшаві, на інших зарубіжних фондових майданчиках", - сказав він.

Як повідомлялося, останньою з України на зовнішній ринок капіталу з IPO вийшла холдингова компанія провідного українського судноплавного оператора - KDM Shipping Public Ltd. (Кіпр), наприкінці липня 2012 року розмістила на Варшавській фондовій біржі (WSE) 10,9% акцій. У результаті було залучено $ 7,4 млн.

Загалом на WSE дебютували 13 українських компаній: 11 - на основному майданчику, дві - на альтернативній NewConnect.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА