15:59 12.04.2018

Парубій: Дозвіл країн ЄС на будівництво "Північного потоку-2" - це удар по Україні

2 хв читати
Парубій: Дозвіл країн ЄС на будівництво "Північного потоку-2" - це удар по Україні

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій розцінює надання дозволів на будівництво "Північного потоку-2" країнами Європейського Союзу як удар по Україні.

"Сьогодні дуже важливо, щоб і Німеччина, і всі країни Європейського Союзу змогли згадати про ті засади і принципи, на яких будувався Європейський Союз, і розуміти, що дозвіл на будівництво "Північного потоку-2"- це потужний удар по їхнім союзникам, по таким союзникам, як Україна, в якої щодня на фронті гинуть солдати, захищаючи весь цивілізований світ", - заявив А.Парубій на XI Київському безпековому форумі в четвер.

А.Парубій також у четвер провів зустріч із депутатом Бундестагу Франком Штеффелем, на якій закликав німецьких депутатів бути солідарними в питанні неприпустимості будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради, А.Парубій нагадав про лист-звернення, підписаний спікерами шести країн про неприпустимість і неприйнятність проекту, зазначивши, що країни-сусіди Росії особливо гостро відчувають загрозу з боку цього проекту.

"Цінуємо, що наш лист і заклик отримав позитивний відгук і в позиції Німецького Бундестагу, і в позиції Європарламенту", - зазначив він, закликавши "бути у цьому питанні солідарними не лише для безпеки України, а й усього континенту".

Ф.Штеффель, в свою чергу, наголосив, що більшість партій і депутатських фракцій підтримують Україну на шляху вирішення проблем і проведення складних реформ, особливо з огляду на досвід Німеччини, яка була розділена і частина якої перебувала під впливом Росії.

"Ми знаємо, якого значення набувають демократія і ринкова економіка для країни. Німеччина і ЄС підтримують Україну", - сказав німецький депутат, уточнивши, що стосовно питання про проект "Північний потік-2" були відкриті дебати на рівні парламенту Німеччини і має бути ухвалено спільне рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА