18:56 08.02.2018

Мін'юст обіцяє з травня-2018 допустити інших учасників до торгів електронним майном, окрім СЕТАМ

1 хв читати
Мін'юст обіцяє з травня-2018 допустити інших учасників до торгів електронним майном, окрім СЕТАМ

 Міністерство юстиції обіцяє з травня цього року допускати до організації електронних торгів заарештованим майном інших учасників, крім ДП "СЕТАМ", повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Агія Загребельська.

"Представники Міністерства юстиції України запевнили нас, що з травня 2018 року на базі наявної системи буде реалізовано функцію API, яка була однією з вимог ринку. З цього часу розпочнеться також допуск на ринок електронних майданчиків у статусі партнера ДП "СЕТАМ", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Тим часом урядове розпорядження, що закріплює монопольну функцію організатора електронних торгів арештованим майном за ДП "СЕТАМ", оприлюднено на сайті Кабінету Міністрів.

Як повідомлялося, АМКУ в 2016 році провів дослідження ринку реалізації заарештованого майна і зобов'язав Мін’юст внести зміни до нормативно-правових актів, які передбачатимуть можливість провадження діяльності на ринку реалізації заарештованого майна шляхом проведення електронних торгів не лише держпідприємства "СЕТАМ", а й інших суб'єктів господарювання. Зокрема, АМКУ адресував Кабінету Міністрів пропозицію щодо перегляду розпорядження уряду №212 від 11 березня 2015 для забезпечення конкурентних умов на ринку реалізації заарештованого майна.

Водночас уряд на засіданні 31 січня прийняв розпорядження, яке закріплює за "СЕТАМ" монопольні функції організатора електронних торгів заарештованим майном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА