19:52 01.12.2017

АМКУ остерігається негативного впливу підвищення плати за оскарження тендерів держзакупівель

1 хв читати
АМКУ остерігається негативного впливу підвищення плати за оскарження тендерів держзакупівель

Антимонопольний комітет України (АМКУ) остерігається негативного ефекту підвищення плати за оскарження тендера, зокрема, у розмірі частки від передбачуваної суми закупівлі, повідомив голова комітету Юрій Терентьєв.

"Підвищення плати за оскарження тендера не дозволить уникнути "системного тролінгу" держзакупівель", - сказав Ю.Терентьєв під час прес-брифінгу в Києві в п'ятницю, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про ідею запровадження плати за оскарження тендера в розмірі частки від суми закупівлі.

Він уточнив, що підвищення плати може монополізувати допуск до держзакупівель і створити додаткові бар'єри для невеликих компаній.

"Питання дискусійне. Найімовірніше, кількість скарг зменшиться. Проте слід враховувати, що іноді плата за оскарження у випадку з невеликими тендерними процедурами для сумлінних скаржників є суттєвою. Іноді замовники не об'єднують усе у великий лот, а навмисно дроблять на дрібні закупівлі. За рахунок цього можемо отримати певний негативний ефект. Але, зрештою, певне збільшення плати за оскарження має бути. Думаю, це правильне рішення", - сказав голова АМКУ.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі для протидії зловживанням механізмом оскарження результатів тендерів з метою зривання закупівель пропонує встановлювати плату за оскарження тендера у відсотках від очікуваної вартості.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА