14:38 30.10.2017

ФГВФО погодив нові умови реструктуризації кредитної заборгованості позичальників банку "Михайлівський"

2 хв читати
ФГВФО погодив нові умови реструктуризації кредитної заборгованості позичальників банку "Михайлівський"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) погодив внесення тимчасових змін до раніше затверджених умов реструктуризації кредитної заборгованості за всіма споживчими бланковими кредитами/овердрафтами, наданими банком "Михайлівський", повідомив ФГВФО на веб-сайті.

Як наголошується в повідомленні, таке рішення стало черговим кроком у послідовній роботі ФГВФО зі створення найсприятливіших умов для позичальників банку "Михайлівський".

Зокрема, згідно з рішенням ФГВФО, на період з 3 листопада по 31 грудня 2017 року запроваджується єдина процентна ставка як за строковою, так і за простроченою заборгованістю в розмірі 0,1% на місяць (1,2% річних); на період з 1 січня по 31 березня 2018 року - 0,1% на місяць (1,2% річних) за строковою заборгованістю та в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за простроченою.

З 1 квітня 2018 року буде відновлено умови реструктуризації, які діяли до внесення змін, а саме 3% на місяць (36% річних) за строковою і 5% на місяць (60% річних) за простроченою заборгованістю.

Як наголошується в повідомленні, з моменту запровадження умов реструктуризації і до 1 жовтня 2017 року за більше ніж 43,6 тис. кредитних договорів було здійснено оплату, що є підтвердженням акцептування позичальниками умов реструктуризації, а понад 5,6 тис. позичальників протягом квітня-вересня поточного року повністю виконали свої зобов’язання перед банком.

Як повідомлялося, НБУ визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року, а 12 липня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку. Станом на 23 травня 2016 року 100% акцій банку належали ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого належало Віктору Поліщуку, 3,9% - Ігорю Дорошенку та 3% - Віктору Єрасову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА