08:48 20.10.2017

Нафта Brent подорожчала до $ 57,37 за барель

2 хв читати
Нафта Brent подорожчала до $ 57,37 за барель

Нафта дорожчає в п'ятницю після істотного падіння за підсумками попередньої сесії.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:05 за київським часом зросла на $ 0,14 (0,24%) - до $ 57,37 за барель. До закриття попередньої сесії контракт подешевшав на $ 0,92 (1,58%) - до $ 57,23 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $ 0,19 (0,37%) - до $ 51,48 за барель. У четвер вартість цих контрактів знизилася на $ 0,75 (1,44%) - до $ 51,29 за барель.

Падіння ринку в четвер експерти пов'язують з бажанням трейдерів зафіксувати прибутки після підйому цін на нафту на 3% за попередні чотири сесії.

"Не дивлячись на підвищену геополітичну напруженість, в тому числі складність відносин між США і Іраном, а також конфлікт іракської влади з курдами, оптимізм трейдерів, пов'язаний з ростом глобального попиту на нафту, підтримує ринки, - відзначає аналітик FXTM Люкман Отунага. - Питання в тому, чи надовго це".

"Трейдерам варто уважно стежити за тим, яким чином ОПЕК справляється з ростом видобутку в Нігерії і Лівії, - наводить слова експерта MarketWatch. - З урахуванням того, що збільшення виробництва нафти в цих двох країнах підриває зусилля картелю, який намагається домогтися балансу на ринку, ОПЕК може зажадати від них скорочення видобутку".

Як повідомлялося, постачання нафти з північних провінцій Іраку нафтопроводом до турецького порту Джейхан в четвер не перевищувало 200 тис. барелів при звичайному обсязі поставок близько 600 тис. барелів на добу. Зниження експорту пов'язане з тим, що контроль над родовищами отримали урядові війська, тоді як нафтопровід контролюється Іракським Курдистаном.

Тим часом, згідно з даними агентства Bloomberg, іракські інженери працюють над відновленням нафтовидобувних об'єктів і заміною важливого обладнання, зниклого в результаті конфлікту.

Ірак, ймовірно, зможе відновити видобуток нафти в Кіркуку до рівнів минулого тижня не раніше неділі, повідомляють ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА