08:53 19.10.2017

Ціна нафти Brent стабілізувалася біля позначки $ 58,1 за барель

2 хв читати
Ціна нафти Brent стабілізувалася біля позначки $ 58,1 за барель

Ціни на нафту еталонних марок слабо змінюються в ході торгів у четвер після підвищення напередодні, викликаного новинами про скорочення поставок нафти з північних районів Іраку.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 за київським часом знизилася на $ 0,01 (0,02%) - до $ 58,14 за барель. До закриття попередньої сесії контракт подорожчав на $ 0,27 (0,47%) - до $ 58,15 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $ 0,04 (0,08%) - до $ 52,00 за барель. У середу вартість цих контрактів зросла на $ 0,16 (0,31%) - до $ 52,04 за барель.

Поставки нафти з північних провінцій Іраку нафтопроводом до турецького порту Джейхан впали до 240 тис. барелів на середу, при цьому звичайний показник становить близько 600 тис. барелів на добу. Зниження експорту пов'язане з тим, що контроль над родовищами отримали урядові війська, тоді як нафтопровід контролюється іракським Курдистаном.

Крім того, напередодні міністерство енергетики США повідомило, що запаси нафти в Штатах на минулому тижні впали на 5,73 млн барелів. Зниження виявилося менше, ніж зазначені напередодні Американським інститутом нафти (API) 7,1 млн барелів.

Нафтовидобуток в США впав на минулому тижні на рекордні в історії 11,3%, або 1,07 млн ​​барелів на добу, до 8,406 млн б/ д через наслідки урагану "Нейт". Видобуток опустився до мінімуму з травня 2014 року.

"Скорочення експорту з Іраку є підвищувальним фактором для цін на нафту, як і зниження запасів у США, - говорить аналітик Samsung Futures Кім Кванг. - Однак я вважаю, що видобуток в Іраку відновиться, оскільки підтримувати стабільні поставки вигідно як центральній владі Іраку, так і курдам ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА