09:49 24.10.2023

Члени ради директорів VEON прибули до Києва

4 хв читати
Члени ради директорів VEON прибули до Києва

Холдинг VEON (Амстердам), акції якого торгуються на біржах NASDAQ і Euronext Amsterdam, повідомив про візит в Україну делегації членів ради директорів.

Як повідомляється на сайті компанії в понеділок, топменеджери VEON відвідають Київ і Львів для проведення зустрічей із представниками української влади та дипломатичних місій, співробітниками "Київстару", представниками громадських організацій.

У складі делегації - голова ради директорів VEON Мортен Ландал (Morten Lundal), співзасновник VEON Оггі Фабела, CEO VEON Каан Терзіоглу.

Після появи заголовків у пресі 9 і 10 жовтня (повідомлялося про арешт корпоративних прав "Київстару" і чотирьох афілійованих компаній - ІФ-У) акціонери VEON зі США втратили $150 млн. Вони надіслали листи до Конгресу з проханням захистити їхні права. Аналогічно до влади звернулися інвестори з Великої Британії та Євросоюзу, повідомив Терзіоглу на пресконференції в офісі "Київстару" у Києві в понеділок.

"Мета мого візиту до Києва - приємний привід, щоб розповісти про вихід із Росії (завершився 9 жовтня). Але також ми тут для того, щоб донести українській владі нашу стурбованість", - наголосив Терізоглу.

Президент "Київстару" Олександр Комаров уточнив, що у членів ради директорів, зокрема, запланована зустріч із віцепрем'єром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

Крім того, відбудуться зустрічі з послами країн, інвестиції яких найбільше представлені у VEON, зокрема, з посольством США. VEON має 30% американських акціонерів.

Заплановані зустрічі зі співробітниками компанії та з найбільшими партнерами в рамках соціальних ініціатив - фондами "Повернись живим" і "Незламні".

Ще однією метою візиту делегації в Україну є планування майбутніх інвестицій, зазначено в повідомленні VEON.

"Київстар" - це чотири тисячі героїчних співробітників, які виконують величезну роботу протягом останніх 20 місяців, забезпечуючи зв'язок і стійкість країни, незважаючи на війну, що триває. Виділивши $600 млн на відновлення і реконструкцію України, ми маємо привілей планувати наші майбутні інвестиції, що є однією з головних цілей нашого візиту", - наведено в повідомленні слова CEO VEON Каана Терзіоглу.

Делегація планує донести своє занепокоєння (у зв'язку з арештом частини корпоративних прав "Київстару" - ІФ-У) і ще раз наголосити на значенні VEON в Україні, прихильності до намірів працювати в країні та продовжувати інвестиції, зазначається в повідомленні.

"Ми хочемо, щоб наш бізнес розуміли і відображали його таким, яким він є насправді: зразковою історією успіху міжнародних інвестицій в Україні", - зазначив Терзіоглу.

Зазначається, що візит делегації відбувається після завершення анонсованого раніше виходу VEON із Росії, а також озвученого в червні на конференції з відновлення України в Лондоні наміру інвестувати $600 млн в Україну протягом трьох років.

У повідомленні наголошується, що VEON є прозорою компанією зі штаб-квартирою в Амстердамі (Нідерланди) і єдиним власником "Київстару" - найбільшого мобільного оператора в Україні, що надає послуги зв'язку 25 мільйонам абонентів. Акції VEON котируються на біржах NASDAQ і Euronext Amsterdam. Власниками акцій компанії є індивідуальні та інституційні інвестори зі США, Євросоюзу та Великої Британії. При цьому компанія не має жодного контролюючого акціонера.

У відповідь на спекуляції навколо "Київстара" VEON підтверджує, що є єдиним законним власником компанії "Київстар" і має намір використовувати всі доступні можливості для захисту власних прав і прав компанії, йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Шевченківський райсуд Києва зменшив пакет заарештованих акцій ПрАТ "Київстар" із 99,994654% до 47,85%, а заарештовану частку ТОВ "Лайфселл" - зі 100% до 19,8% у рамках забезпечувальних заходів у відкритій наприкінці вересня справі проти співвласника "Альфа-Груп" Михайла Фрідмана. Такі зміни у винесеній раніше ухвалі від 4 жовтня він зробив на підставі клопотання прокурора Офісу генерального прокурора у зв'язку з опискою. Щодо решти заарештованих активів суд підтвердив правильність початкового їхнього опису. Під арештом залишаються, зокрема, 100% корпоративних прав чотирьох афілійованих із "Київстаром" компаній - зокрема, Kyivstar.Tech, Helsi, "Української баштової компанії".

У "Київстар" і Lifecell наголосили, що досі не отримали ухвали суду і знають про її існування лише із заголовків у пресі та з телеграм-каналів СБУ, Офісу генпрокурора.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА