17:47 30.07.2021

Нацрада з телерадіомовлення перевірить "Інтер"

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення перевірить "Інтер"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові безвиїзні перевірки ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" (логотип "ДОМ") і ПрАТ "Телеканал Інтер" (логотип "ІНТЕР").

Як повідомляється на сайті регулятора, перевірку телеканалу "ДОМ", зокрема, призначено через показ в ефірі карти Росії з тимчасово окупованою територією України - Автономною Республікою Крим та м. Севастополем, "Інтеру" - через демонстрацію фільмів за участю акторів, внесених до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці.

У Нацраді розповіли, що про показ телеканалом "ДОМ" карти РФ із Кримом регулятор отримав звернення від СБУ, народного депутата Ірини Геращенко (фракція "Європейська солідарність") та інших депутатів, переслане головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Моніторинг Нацради зафіксував в ефірі ліцензіата 5 липня повтор передачі "Русский дневник", на початку та наприкінці якої було розміщено зазначену карту РФ. Цей факт є ознакою порушення вимог п. а) і в) ч. 1 ст. 59 закону "Про телебачення і радіомовлення", згідно з якими компанія зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії, а також поширювати об'єктивну інформацію.

Здійснивши моніторинг 12-17 і 20-24 липня телеканалу "Інтер", регулятор зафіксував у його ефірі п'ять фільмів, які не можна показувати на території України. Зокрема, це такі кінострічки, як "Сімнадцять миттєвостей весни", "Гостя з майбутнього", "Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Собака Баскервілів", "Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Двадцяте століття починається" і "Місце зустрічі змінити не можна".

"Їхніми учасниками є особи, прізвища яких внесено до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Це є ознаками порушення абзацу десятого частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Відповідно до цих законодавчих норм не допускається трансляція аудіовізуальних творів із участю осіб, внесених до переліку, також телерадіокомпанія  зобов’язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії", - йдеться в повідомленні.

Нацрада зазначає, що позапланові перевірки телеканалу "ДОМ" та "Інтеру" буде проведено в період з 13 по 27 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА