10:01 19.07.2021

Десятки тисяч користувачів у світі могли постраждати від шпигунського програмного забезпечення для смартфонів

1 хв читати
Десятки тисяч користувачів у світі могли постраждати від шпигунського програмного забезпечення для смартфонів

Смартфони близько 50 тис. осіб, серед яких активісти, журналісти, представники бізнесу й політики, могли постраждати від шпигунського програмного забезпечення виробництва ізраїльської компанії NSO Group, свідчать дані журналістського розслідування, проведеного британською The Guardian, французької Le Monde і американської The Washington Post.

Під час розслідування з'ясувалося, що програмне забезпечення Pegasus, за допомогою якого з телефонів можна знімати різну інформацію, компанія NSO Group постачала розвідувальним агентствам, правоохоронним службам і військовим із 2016 року. За даними авторів матеріалу, це програмне забезпечення могло бути використане для перехоплення даних із телефонів людей, зокрема, в Азербайджані, Бахрейні, Угорщині, Індії, Казахстані, Марокко, Мексиці, ОАЕ, Руанді та Саудівській Аравії.

Водночас представники NSO Group спростували дані розслідування. "Ми жорстко відкидаємо брехливі звинувачення, що містяться в цьому повідомленні", - наголосили представники компанії.

"Ми зазначаємо, що NSO Group продає технології лише правоохоронним і розвідувальним службам благонадійної влади з єдиною метою - для запобігання злочинам і терактам заради порятунку життів", - зазначили вони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА