10:46 02.07.2021

"Vodafone Україна" заявляє про невідповідність "ресурсного" законопроекту меморандуму про розвиток зв'язку 4G

2 хв читати
"Vodafone Україна" заявляє про невідповідність "ресурсного" законопроекту меморандуму про розвиток зв'язку 4G

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" заявляє про те, що "ресурсний" законопроект №5600 порушує зобов'язання, взяті державою в момент підписання меморандуму про розвиток зв'язку 4G з українськими мобільними операторами.

"Законопроект зараз передбачає підвищення частотної ренти на 5%, що призведе до додаткових фіскальних витрат для операторів, оціночно, понад 100 млн грн/рік для ринку. Ми сподіваємося, що із законопроекту буде вилучено норми, які підвищують радіочастотну ренту. Адже накласти мораторій на підвищення ставок цієї ренти - вимога меморандуму про розвиток покриття LTE 900, підписаного представниками держави - президентом і прем'єр-міністром - та мобільними операторами в 2019 році", - прокоментувала законопроект агентству "Інтерфакс-Україна" GR директор "Vodafone Україна" Ольга Дейнега.

Вона наголосила, що оператори сумлінно виконують взяті на себе вимоги, інвестують сотні мільйонів гривень у побудову широкого покриття LTE900.

"Ми рекордними темпами розгортаємо національне покриття 4G, переважно в невеликих населених пунктах, і дуже розраховуємо на те, що держава, зі свого боку, так само виконуватиме зобов'язання, передбачені в меморандумі, що свідчитиме про послідовність і передбачуваність інвестицій для міжнародних інвесторів і національного бізнесу", - наголосила Дейнега.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу урядовий законопроект із поправками до Податкового кодексу та інших законів №5600 ("ресурсний" законопроект) про індексацію окремих податкових ставок і підвищення рентних платежів.

Законопроект у першому читанні підтримали 264 народні депутати за необхідних 226 голосів.

Законопроект, зокрема, пропонує встановити обмеження для великих платників податків на перенесення збитків минулих періодів, обмежити права великих платників податків на використання нагромаджених збитків минулих років, заборонити виїзд за межі країни керівникам підприємств із податковим боргом, скоротити граничні терміни реєстрації платниками ПДВ податкових накладних та термін на включення податкової накладної до складу податкового кредиту.

Раніше Спілка українських підприємців (СУП), Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) і Американська торговельна палата в Україні (AmCham) розкритикували цей законопроект і закликали народних депутатів відмовитися підтримувати його.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА