17:19 15.01.2021

Нацрада з телерадіомовлення заперечує вибірковість своїх дій - заступник голови

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення заперечує вибірковість своїх дій - заступник голови

Заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль заперечує вибірковість дій регулятора щодо різних телеканалів.

"Національна рада діє виключно в рамках законодавства. Регулятор здійснює власний моніторинг теле- та радіопростору України і реагує на порушення закону незалежно від того, хто є порушником... Не треба казати, що наша увага вибіркова", - написав Коваль на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

За його словами, в 2020 році телеканал "112 Україна" отримав шість попереджень, мовник із логотипом "Зік" - п'ять, мовник із логотипом "НАШ" - два попередження і штраф, після чого було звернення до суду про анулювання ліцензії, потім мовник отримав ще одну ліцензію і знову отримав попередження.

"Це не вичерпний перелік санкцій, накладених Нацрадою, але він достатньо показовий", - наголосив заступник голови Нацради.

При цьому, за словами Коваля, у випадку з програмою "Поярков Ньюз" на каналі "Прямий" "навіть керівник каналу визнав, що висловлювання ведучого були нижче пояса". "Тому застосування нами ч. 2 ст. 62 і накладення попередження я вважаю цілком доречним. Канал вправі звернутися до суду, хоча було б набагато ефективніше попередити появу таких висловлювань, адже керівництво прекрасно знало, на що здатний ведучий програми", - наголосив заступник голови Нацради.

Він додав, що на тому самому засіданні Нацрада призначила аналогічну санкцію у вигляді попередження телеканалу "Зік" за знецінену лексику в ефірі.

"Майже кожне, а тим більш резонансне рішення Нацради викликає як позитивну, так і негативну реакцію у суспільстві", - зазначив Коваль.

Раніше, на засіданні в четвер, Нацрада винесла попередження каналу "Прямий" у зв'язку з висловлюваннями ведучого програми "Поярков News". Канал звинуватив Нацраду в ухваленні рішень з політичних мотивів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА