11:00 24.09.2013

ФК "Шахтар" вирішив збільшити статутний капітал майже на 1,5 млрд грн

2 хв читати
ФК "Шахтар" вирішив збільшити статутний капітал майже на 1,5 млрд грн

ПрАТ "Футбольний клуб "Шахтар" (Донецьк), чемпіон України останніх років, вирішило збільшити статутний капітал на 1,476 млрд грн - до 2,7 млрд грн за рахунок приватного розміщення акцій.

Відповідне рішення збори акціонерів товариства ухвалили 23 вересня, йдеться в повідомленні компанії.

Залучені кошти буде спрямовано на подальший розвиток товариства, зокрема, на будівництво та купівлю нових основних засобів, зокрема футбольних полів - 295 млн грн; поточний і відновний ремонт основних засобів - 100 млн грн; реконструкцію центрального стадіону "Шахтар" у Донецьку, благоустрій прилеглої території - 330 млн грн; фінансування довгострокових інвестиційних програм, зокрема розвитку дитячо-юнацького футболу - 631 млн грн; розвиток представницької та маркетингової інфраструктур - 120 млн грн.

У повідомленні зазначено, що розміщення акцій може привести до збільшення частки в статутному капіталі найбільшого акціонера клубу - ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова, якому нині належить 99,9996% СК клубу (1 млрд 223,995 млн акцій).

Як повідомлялося, ПрАТ "ФК "Шахтар" (Донецьк)" у 2012 році скоротило чистий збиток за українськими стандартами бухгалтерського обліку на 27,6% порівняно з 2011 роком - до 486,5 млн грн.

Як повідомлялося, ПАТ "Футбольний клуб "Металіст" (Харків), що підконтрольне бізнесмену Сергію Курченку та посіло друге місце в чемпіонаті країни 2012/2013, у липні 2013 року вирішило збільшити статутний капітал на 1,23 млрд грн - до 1 млрд 256 млн 152,8 тис. грн за рахунок приватного розміщення акцій. Залучені фінансові ресурси буде спрямовано на "зростання потенціалу футбольної команди для її успішного виступу в національних та міжнародних змаганнях, створення інфраструктури та умов для розвитку дитячо-юнацького футболу в Харкові та інших регіонах України з подальшим вибором і професійною підготовкою талановитих молодих футболістів, для підвищення фінансової стабільності товариства, забезпечення його подальшого розвитку та посилення конкурентоспроможності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА