11:40 23.07.2013

У разі перемоги на виборах голови МОК Бубка має намір активніше залучати молодь до заняття спортом

2 хв читати
У разі перемоги на виборах голови МОК Бубка має намір активніше залучати молодь до заняття спортом

Президент Національного олімпійського комітету України, член виконкому Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Сергій Бубка в разі перемоги на виборах голови МОК має намір активніше залучати молодь до заняття спортом і розвивати спорт на масовому рівні.

"Я вірю, що 10 вересня в Буенос-Айресі переможе найсильніший. Я серйозно налаштований боротися за найвідповідальнішу посаду у світовому спорті. Олімпійський рух - це не лише Олімпійські ігри, це набагато більше. Моє бачення олімпійського руху на наступні вісім років полягає в тому, щоб залучити молоде покоління до спорту. Ми маємо розвивати спорт, і на професійному, і на масовому рівні", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

С.Бубка зазначив, що серед основних пунктів його програми - посилення роботи з молоддю та створення Молодіжної комісії при МОК, активне залучення членів МОК, зокрема колишніх, до ухвалення рішень, створення Ради старійшин МОК, співпраця з органами влади, неурядовими організаціями, знаковими персонами з інших сфер діяльності (науки, політики, шоу-бізнесу, інформаційних технологій) для зміцнення іміджу олімпійського руху. "Спорт і олімпійський рух мають стати частиною повсякденного життя кожного жителя планети", - наголосив він.

Як повідомлялося, вибори нового президента Міжнародного олімпійського комітету відбудуться 10 вересня 2013 року на сесії МОК у Буенос-Айресі.

4 липня в Лозанні шестеро кандидатів на цю посаду презентували свої програми. Нинішній президент МОК Жак Рогге в одному зі своїх нещодавніх інтерв'ю зазначив, що у всіх програмах є спільні моменти - необхідність проведення якісних Олімпійських ігор, продовження захисту цінностей олімпійського руху, боротьби з незаконними ставками й допінгом, наявності стабільного фінансування, але в програмах претендентів є і відмінності.

Говорячи про кандидатуру С.Бубки, Ж.Рогге зазначив, що в заявці президента НОК України відчуваються амбіції перемогти, а не просто взяти участь. "У нього сильна заявка, він проводить роботу як кандидат. Так, Сергію 49 років, але дозвольте нагадати вам, що П'єру де Кубертену було 30 років, коли він домігся відродження Олімпійських ігор у 1894 році", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА