17:03 13.06.2013

ФК "Сталь" відмовляється від участі в українській Прем'єр-лізі

2 хв читати

Футбольний клуб "Сталь" (Алчевськ), який посів друге місце в першій лізі чемпіонату України і виборов путівку в Прем'єр-лігу, відмовився від участі у вищому футбольному дивізіоні в наступному сезоні.

Як повідомив луганському тижневику "Тиждень" президент клубу Костянтин Петров, відмова від участі у Прем'єр-лізі пов'язана з невідповідністю інфраструктури клубу вимогам елітного дивізіону. При цьому він наголосив, що рішення залишитися в першій лізі керівництво клубу прийняло заради вболівальників, оскільки більшість з них не зможе побачити гри команди, якщо їх проводитимуть на іншому стадіоні.

"Наші спонсори готові надавати клубу необхідну підтримку, яка дозволить "Сталі" відповідати фінансовій "фейр-плей" Прем'єр-ліги. Однак алчевський стадіон, на якому грає "Сталь" і на який вже понад 50 років приходять наші вболівальники, вимогам вищого футбольного дивізіону не відповідає. Він потребує широкомасштабної реконструкції, а вона, у свою чергу, вимагає часу", - зазначив він.

"Безумовно, можна проводити матчі на іншому стадіоні. Ми обговорювали можливість гри в Донецьку на стадіоні "Олімпійський". Але виникає питання: а для кого ми граємо? Ми граємо передусім для наших, алчевських вболівальників, які десятиліттями підтримували нашу команду. Який сенс проводити ігри на іншому стадіоні, якщо більшість уболівальників "Сталі" їх не побачить? Це зрада і по відношенню до команди, яка потребує підтримки своїх фанатів, і по відношенню до вболівальників", - упевнений К.Петров.

Президент ФК "Сталь" запевнив, що зі спонсорами вже досягнуто домовленостей про реконструкцію клубного стадіону і всієї його інфраструктури, і приведення його у відповідність з критеріями Прем'єр-ліги. За його словами, реконструювати стадіон керівництво клубу сподівається протягом року.

"Я впевнений у підтримці наших спонсорів. Протягом 13 років, які я є президентом клубу, я можу з усією відповідальністю заявити: кращої підтримки немає у жоднієї з команд першої ліги. Я щиро вдячний нашим спонсорам, передусім, генеральному спонсору - ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" за допомогу, що надавалася і надається, незважаючи на економічну ситуацію", - наголосив К.Петров.

"Сталь" повинна була поряд із "Севастополем" замінити в Прем'єр-лізі місця вибулих за підсумками сезону 2012-2013 років запорізького "Металурга" та ужгородської "Говерли".

Як відомо, що "Кривбас", що посів сьоме місце в Прем'єр-лізі, за рішенням атестаційного комітету Федерації футболу України був позбавлений ліцензії на участь у наступному чемпіонаті через невідповідність фінансовим критеріям. Його місце згідно з регламентом має посісти "Говерла".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА