11:42 27.06.2023

Дефіцит води на півдні: як держава і бізнес забезпечують потребу у питній воді постраждалих від підриву Каховської ГЕС

3 хв читати

В результаті підриву Каховської ГЕС, десятки тисяч людей потребують щоденної допомоги. Так, за даними Міжнародної організації з міграції ООН, 700 000 людей в Україні стикнуться з проблемами з водопостачанням та питною водою.

Експерти прогнозують зараження джерел води в зоні підтоплення хімічними речовинами та бактеріями через масовий мор риби та тварин, а також через потрапляння 150 000 тонн машинного масла з Каховської ГЕС у Дніпро. Людям, що живуть в зоні повені небезпечно користуватися колодязями.

Український бізнес з перших годин підключився до вирішення проблеми з питною водою. Зокрема, більше 5 млн л питної води на суму 35 млн грн було безкоштовно передано IDS Ukraine мешканцям південних регіонів України, які потерпають від руйнівних наслідків через підрив окупантами Каховської ГЕС.

За сприяння Офісу Президента України та в тісній взаємодії з Військовими Адміністраціями постійний потік гуманітарних поставок питної води для мешканців постраждалих громад і населених пунктів становить зараз 200-300 тис літрів на добу.

"Як найбільший український виробник питної води ми продовжуємо допомагати у подоланні гуманітарної катастрофи внаслідок руйнування Каховської ГЕС. IDS Ukraine продовжує обробляти запити партнерів, волонтерів, громад, рятувальників та співпрацювати з Військовими Адміністраціями, аби допомогти якомога більшій кількості людей, які потерпають від наслідків катастрофи на Каховській ГЕС. Додатково ми допомагатимемо довгостроковими технічними рішеннями: закупка очисних мобільних станцій та іншого обладнання", — прокоментував генеральний директор IDS Ukraine Марко Ткачук.

Для підтримки мешканців Апостольської громади Криворізького району, міст Берислав та Нікополь IDS Ukraine за сприяння Офісу Президента у співпраці з Військовими Адміністраціями найближчим часом буде доставлено для забезпечення питною водою два мобільних фільтри. Кожний із таких фільтрів здатен забезпечити до 850 тис літрів якісної питної води на місяць. Крім того, IDS Ukraine закупила запасні очисні елементи в достатній кількості для безперебійної роботи мобільних фільтрів протягом спекотного періоду.

"Ми бачимо вражаючу консолідацію українського бізнесу для допомоги постраждалим. Від імені громади хочу висловити вдячність усім, хто відгукнувся на наші запити про підтримку. Спільними зусиллями, коли ніхто не залишається осторонь цієї масштабної екологічної та гуманітарної катастрофи, ми даємо гідні відповіді на всі виклики цих лихих для України часів. Ефективна взаємодія небайдужих людей, співпраця бізнесу і держави — це наша надпотужна зброя для наближення Перемоги і полегшення страждань людей, які потерпають від ворожого варварства", — прокоментував начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

З самого початку повномасштабного вторгнення IDS Ukraine здійснює безкоштовні гуманітарні поставки такого критично важливого продукту як якісна питна вода для всіх, хто її потребує найбільше — переселенцям, військовим, ДСНС, пораненим, хворим, мешканцям постраждалих від війни та її наслідків територій. Загальні масштаби гуманітарної підтримки IDS Ukraine для українців перевищили 150 млн грн.

Нагадуємо, що IDS Ukraine утримує сталі відпускні ціни на питну воду, не підвищувала їх і не планує цього робити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА