14:59 26.01.2021

"Нафтогаз" запустив конкурс грантів на 5 млн грн "Енергія розвитку" для територіальних громад

2 хв читати

Київ. 26 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Представники Групи "Нафтогаз" спільно з Інститутом партнерства та сталого розвитку у вівторок в агентстві "Інтерфакс-Україна" оголосили про старт конкурсу грантів "Енергія розвитку" для відбору 50 проектів територіальних громад і виділення їм по 100 тис. грн.

"Громади потребують сучасного та якісного інструменту, який дасть їм змогу розвиватися, реалізовувати проекти розвитку, які сприятимуть сталому розвитку громади та всього регіону. Для нас також цікаво і важливо, коли наші регіони виробничої діяльності розвиваються паралельно з нашою компанією або на рівні" - пояснив начальник відділу проектів регіонального розвитку АТ "Укргазвидобування" групи "Нафтогаз" Віталій Чудак.

За його словами, це питання на сьогодні актуальне у зв'язку із завершенням процесів децентралізації та зростанням відповідальності на місцях.

Чудак також наголосив, що завданням проектів має бути досягнення однієї з трьох цілей сталого розвитку: міцне здоров'я та благополуччя, якісна освіта, сталий розвиток міст і громад.

"Спільна мета - це розвиток тих громад, з якими ми працюватимемо, встановлення орієнтирів для інших громад, які будуть ознайомлені з успішними кейсами реалізації", - зазначила голова Інституту партнерства та сталого розвитку Дар’я Мустафіна.

За її словами, цей конкурс є хорошим прикладом впровадження тісного зв'язку бізнесу, влади і суспільства та їхньої взаємодії для спільної мети.

Як зазначили організатори конкурсу, в першому його етапі, який триватиме до 20 лютого, вже беруть участь 242 громади з 11 областей України, з яких 90 перейдуть до наступного етапу. На реалізацію проектів-переможців відводиться півроку, а презентація реалізованих проектів запланована на кінець жовтня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА