19:38 21.12.2023

Демократи і республіканці перестали вести гострі дискусії щодо подальшої допомоги США Україні, переговори стосуються питання кордону - Кулеба

2 хв читати
Демократи і республіканці перестали вести гострі дискусії щодо подальшої допомоги США Україні, переговори стосуються питання кордону - Кулеба

Демократи і республіканці в Сенаті США перестали вести гострі дискусії щодо допомоги Україні: є консенсус про необхідність продовження підтримки. Переговори зараз тривають виключно з питання південного кордону США, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Демократи і республіканці перестали вести якісь гострі дискусії щодо допомоги Україні. Тобто наразі існує політичний консенсус загальний, що про Україну, Ізраїль і Тайвань не сперечаємося: потрібно підтримувати, продовжувати. Але потрібно вирішити питання кордону. Інша річ, що можна було не прив'язувати допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню до питання кордону, але Америка заходить у вибори, і, як і в будь-якій країні, всі починають мислити виключно категоріями внутрішньої політики", - сказав Кулеба на заході NV "Україна і світ попереду 2024".

Він зазначив, що питання кордону - це голоси виборців, і "голоси дуже чутливої категорії виборців".

"8 числа виходить після канікул Сенат, 9 січня виходить після канікул Палата представників. І без перебільшення в будь-який наступний день може бути ухвалено рішення", - наголосив міністр.

Очільник відомства пояснив, що спочатку має ухвалити рішення Сенат, потім передасть його Палаті представників США, яка повинна буде проголосувати.

"Зараз ви знаєте, що є дві команди - Республіканська і Демократична, які ведуть переговори виключно з питання кордону. Я хочу сказати, що предмет переговорів - це кордон, не Україна. І вони вестимуть переговори і завтра, і наступного тижня, незважаючи на те, що всі на канікулах. Але спілкування відбуватиметься, і прогрес у цих переговорах є", - заявив міністр.

У жовтні президент США Джозеф Байден направив до Конгресу запит на надання фінансової допомоги Україні в розмірі $61,4 млрд терміном на рік, а також $14,3 млрд на посилення оборони Ізраїлю. Крім цього, Байден запросив $13,6 млрд на охорону кордону США і Мексики, $7,4 млрд на інші пріоритети у сфері національної безпеки. Загалом президент США запросив у Конгресу схвалення на додаткове фінансування в розмірі $106,7 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА