18:37 31.10.2023

Блінкен закликав терміново схвалити запит Байдена про додаткове фінансування адміністрації, зокрема для підтримки Ізраїлю та України

2 хв читати
Блінкен закликав терміново схвалити запит Байдена про додаткове фінансування адміністрації, зокрема для підтримки Ізраїлю та України

Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок заявив про термінову необхідність схвалення запиту Білого дому на додаткове фінансування адміністрації на загальну суму понад $100 млрд для підтримання американського лідерства на світовій арені та надання допомоги Ізраїлю й Україні.

"Запит президента націлений на термінове виділення коштів, які нам необхідні, щоб продовжувати залишатися в лідерах", - заявив Блінкен на слуханнях у Комітеті сенату з асигнувань.

Він уточнив, що запит президента США Джо Байдена спрямований на виконання кількох завдань, зокрема на "постійну підтримку Ізраїлю та України".

Крім того, додаткове фінансування "дасть змогу США розв'язувати проблеми, пов'язані з серйозними гуманітарними потребами в Україні, у Газі, Судані, Вірменії та в інших куточках світу".

"Запит на фінансування покликаний посилити стримування, він підтримає наших союзників і партнерів", - наголосив Блінкен.

Держсекретар додав, що запитувані кошти також будуть спрямовані на забезпечення безпеки американців усередині США, що передбачає, зокрема, і розв'язання проблеми міграції.

Раніше в жовтні Байден направив до Конгресу запит на надання фінансової допомоги Україні терміном на рік розміром $61,4 млрд, а також $14,3 млрд на посилення оборони Ізраїлю. Крім цього, Байден запитав $13,6 млрд на охорону кордону США і Мексики, $7,4 млрд - на інші пріоритети у сфері національної безпеки.

Загалом президент США бажав би отримати у Конгресу схвалення на додаткове фінансування розміром $106,7 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

Трамп назвав "неприйнятними" умови Путіна про припинення війни

Верховний Суд визнав незаконність звільнення екснардепа Пацкана з посади голови Рахункової палати - рішення

Більшість американців проти обрання президентом США і Байдена, і Трампа - опитування

Литва виділить на підтримку України щонайменше 0,25% ВВП - Науседа

НАЗК припиняє фінансування партії "Голос" через недостовірні дані у звітах на майже 5 млн грн

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА