14:24 29.09.2020

Місія України при НАТО працює над впровадженням електронного обміну секретними документами між Україною та Альянсом - в. о. глави місії

2 хв читати
Місія України при НАТО працює над впровадженням електронного обміну секретними документами між Україною та Альянсом - в. о. глави місії

Місія України при НАТО працює над реалізацією проекту впровадження електронного обміну секретними документами між Україною та Північноатлантичним альянсом, повідомив виконувач обов'язків глави місії України при НАТО Георгій Толкачов.

"Справді, у зв'язку з епідемією та введеними через це обмежувальними заходами може скластися враження, що нічого не відбувається. Насправді, це не так. Повірте, роботи вистачає. Наразі серед низки інших проектів, над реалізацією яких ми працюємо, я хотів би особливо відзначити впровадження електронного обміну секретними документами. Це - крок, без якого ми не можемо бачити себе членами НАТО", - сказав Толкачов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, створення закритих електронних каналів складно переоцінити, і робота над цим уже триває, не так давно Україна отримала від НАТО в рамках Багатонаціональної співпраці, зокрема у сфері так званого С2 (С2 - сommand and control), пакет документів, який визначає рамки, політику обігу закритої, конфіденційної, секретної інформації в електронних мережах.

"Ці документи були передані до Києва - до СБУ та Державної служби спецзв'язку та захисту інформації для того, щоб вони вивчили, які наші, українські правила потрібно змінити, щоб відповідати необхідним вимогам. Після цього буде розроблено архітектурне технічне рішення, буде проведено сертифікацію і тестовий обмін документами, і у нас буде працюючий, ефективний електронний канал обміну закритими документами, які ми отримуємо від НАТО, точно так само, як їх отримують члени альянсу", - наголосив глава місії.

Толкачов зазначив, що після того, як Україна приведе свою систему у відповідність до стандартів НАТО, рівень довіри до українських спецслужб буде на порядок вище, ніж наразі.

"Це означає, що штаб-квартира та Генеральний штаб Міноборони, Офіс безпеки альянсу і наша СБУ говорять однією мовою. Звісно ж, перед початком роботи, так само як і після, час від часу ефективність зв'язку на предмет можливого витоку інформації перевірятиме Офіс безпеки альянсу. Потрібно розуміти, що це - не проект одного дня і навіть не одного року, це займе час, але без впровадження електронного обміну документами говорити про готовність до членства не можна", - пояснив він.


Повний текст інтерв'ю з Толкачовим буде оприлюднено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА