18:37 05.02.2019

Порошенко заявив про повну підтримку Супрун, але рішення суду коментувати не має права

2 хв читати
Порошенко заявив про повну підтримку Супрун, але рішення суду коментувати не має права

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує Уляну Супрун, відсторонену від посади в. о. міністра охорони здоров'я України згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, але коментувати це судове рішення не має права.

"Я хотів би висловити свою позицію як президента щодо сьогоднішнього судового рішення. Хочу наголосити, що я як президент коментувати рішення суду згідно із законом не маю права. Хочу зауважити, що пані Супрун має повну підтримку президента України", - сказав він на щорічному прийомі компаній-членів Американської торговельної палати в Україні у вівторок у Києві.

Він зазначив, що цінує усе зроблене разом з У.Супрун, урядом і парламентом щодо медичної реформи, а також вдячний У.Супрун за сприяння у впровадженні сільської медицини.

За словами П.Порошенка, він не сумнівається в тому, що реформований Верховний Суд "встановить істину" в ситуації з У.Супрун.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата від фракції "Радикальної партії" Олега Ляшка, Ігоря Мосійчука, заборонив У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

У суді пояснили, що ухвалили рішення про заборону У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я через подвійне громадянство та перевищення нею допустимого терміну перебування у статусі в.о.

Як повідомила прес-служба Окружного адмінсуду Києва, суд визначив заборонити першому заступнику міністра охорони здоров'я України У.Супрун здійснювати "будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України". "Водночас відповідачу не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані їй як заступнику міністра", - зазначено в повідомленні.

Кабінет Міністрів України занепокоєний цим рішенням Окружного адмінсуду Києва і має намір оскаржити його у встановленому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА