13:39 18.01.2019

"Наш край" закликає уряд не підвищувати ціну на газ в травні поточного року

2 хв читати
"Наш край" закликає уряд не підвищувати ціну на газ в травні поточного року

 Партія "Наш край" вимагає від Кабінету Міністрів не підвищувати ціну на газ в 2019 році, оскільки це "з'їсть" підвищення мінімальної зарплати і пенсій, заявив народний депутат від партії Сергій Шахов.

"По-перше, зважаючи на вимоги Міжнародного валютного фонду, влада демонструє нездатність провадити незалежну економічну політику.

По-друге, заплановане на травень підвищення ціни газу "з'їсть" урядові подачки до зарплат і пенсій, які уряд зробив останнім часом. Усе це разом може спровокувати серйозні соціальні протести, економічну та політичну кризу, що вкрай небезпечно у рік двох великих виборчих кампаній", - пояснив позицію "Нашого краю" С.Шахов, інформує прес-служба партії.

Він нагадав, що останнє підвищення цін на газ в листопаді минулого року заганяє житлово-комунальний сектор у ще більш глибоку депресію.

"У грудні борг населення з оплати житлово-комунальних послуг виріс на 10-20%. Теплогенерувальні підприємства не мають коштів для розрахунку за спожитий газ, тому уряду доводиться в ручному режимі розподіляти ресурси, щоб міста не замерзли. І це ще до отримання нових платіжок людьми", - сказав С.Шахов.

Народний депутат закликав Кабінет Міністрів відмовитися від планів підвищення ціни на газ. "Партія "Наш край" закликає уряд одуматися і відкинути вимогу кредиторів підвищувати ціну на газ простим українцям. Чергове зростання цін з точки зору політики і економіки буде для влади самогубством і загрожує непрогнозованими наслідками для країни", - резюмував С.Шахов.

У партії нагадали, що в звіті МВФ прописана умова надання чергового кредитного траншу Україні. Кошти в розмірі $ 2,6 млрд надійдуть в разі підвищення ціни на газ для населення на 15% у травні 2019 року. Чиновники не виключають, що газ може подорожчати на 20%. Перший кредитний транш $1,4 млрд уряд України отримав в грудні 2018 роки після підвищення ціни на газ для населення в листопаді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА